Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

De Villota podstoupila první plánovanou operaci

De Villota podstoupila první plánovanou operaci

Španělčin stav se zlepšil z kritického na vážný.

María de Villota podstoupila další operaci obličeje, lékaři byli totiž s jejím zdravotním stavem dostatečně spokojení, aby mohli provést další zákrok.

Španělčin stav se od její úterní havárie při testu týmu Marussia na letišti v Duxfordu zlepšil z kritického na vážný, ale stabilní.

V prohlášení, které tým vydal v pátek večer, se píše, že další operace byla dokončena úspěšně a rychle.

"María dnes podstoupila další operaci v nemocnici Addenbrooke v Cambridge. Byla to plánovaná procedura, která závisela na pokračující stabilitě Maríiných zranění hlavy a dnes ráno bylo lékařský tým dostatečně spokojený s jejím pokrokem, aby povolil provedení operace," uvádí se v prohlášení.

"Chirurgové dnes úspěšně dokončili další fázi operace potřebné k vyléčení Maríiných zranění obličeje. Po zdlouhavé úvodní proceduře, která začala v úterý a skončila ve středu, zabrala dnešní sekundární operace výrazně méně času.

Od dnešní operace se Maríin stav vzhledem k traumatu, kterým prošla, znovu zlepšil, do takové míry, že je nyní 'vážný, ale stabilní'.

Zatímco je María nadále vážně zraněná, toto potvrzuje, že na péči, které se jí od její nehody dostává, reaguje dobře. Spolu s výrazným pokrokem, který byl vzhledem k jejím zraněním obličeje zaznamenán, cítíme, že je dostatečně správné, abychom přišli s dalšími podrobnostmi.

Z více osobního hlediska, z dnešního vývoje si bereme velkou porci povzbuzení a spíše více pozitivních znamení pro Maríinu rodinu."