Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stav de Villoty se výrazně zlepšuje

Stav de Villoty se výrazně zlepšuje

Španělka již nedostává sedativa a komunikuje s rodinou.

María de Villota již nedostává od lékařů sedativa a je schopna mluvit se svou rodinou, potvrdil to tým Marussia ve svém nejnovějším prohlášení.

Ruská stáj uvedla, že navzdory jejím zraněním při testech před osmi dny zatím její rekonvalescence probíhá "pozoruhodně".

"Po dvou úspěšných chirurgických zákrocích ve dnech následujících po nehodě v sobotu lékařský tým v nemocnici Addenbrooke začal postupně snižovat dávku Maríiných sedativ," uvádí Marussia ve svém prohlášení.

"K nedělnímu ránu již byla María vzhůru a schopna mluvit se svou rodinou, což poskytlo velice důležitý, ačkoliv brzký, náznak, že se Maríina rekonvalescence vyvíjí dobře.

Od té doby dělá María malé, ale významné pokroky. Byla přesunuta z Neurologické jednotky intenzivní péče a už nedostává sedativa. Její rodina zůstala po jejím boku a ona s nimi a lékařským týmem volně komunikuje. Nadále probíhají lékařská vyšetření monitorující Maríin lepšící se stav."

De Villota havarovala v aerodynamických testech na letišti v Duxforu v úterý 3. července. Španělka při nehodě přišla o pravé oko.