Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Příčinou nehody de Villoty nebyl problém s vozem

Příčinou nehody de Villoty nebyl problém s vozem

Marussia dokončila své vyšetřování Španělčiny havárie.

Marussia vyloučila, že by za nehodou Maríi de Villoty při aerodynamických testech na letišti v Duxfordu před dvěma týdny mohla závada na voze. Takový je závěr jejího vyšetřování incidentu.

Španělská pilotka přišla o pravé oko poté, co na konci své první testovací jízdy prvního dne narazila do nákladové rampy týmového tahače.

Vedle týmového vyšetřování se nehodou zabývaly také Výkonný výbor pro zdraví a bezpečnost (Health and Safety Executive - HSE) a další nezávislý orgán, pověřený týmem.

Ačkoliv zatím nebyla potvrzena přesná příčina nehody, Marussia vydala tiskové prohlášení, ve kterém uvedla, že havárie nebyla způsobena závadou na voze.

Šéf týmu John Booth řekl: "Jsme rádi, že závěry našeho interního vyšetřování vylučují vůz jakožto faktor v nehodě. Sdíleli jsme a projednali své závěry s HSE kvůli jejich zvážení coby součást jejich probíhajícího vyšetřování.

Toto byl nezbytně důkladný proces ve snaze pochopit příčinu nehody. My jsme nyní ukončili svou vyšetřovací práci a můžeme se znovu soustředit na prioritu, kterou zůstává Maríin dobrý stav. V tom ohledu nadále podporujeme Maríu i rodinu de Villotových všemi možnýmu způsoby."

María de Villota je po své nehodě stále v nemocnici, lékaři už jí však přestali podávat sedativa. Španělka je schopna mluvit se svou rodinou.