Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nevydařené závody zmařily výborné výsledky z kvalifikace

Nevydařené závody zmařily výborné výsledky z kvalifikace

Zpráva týmu AF Corse z Portugalska.

V mistrovství světa FIA GT1 se oba vozy a jejich piloti prezentovali skvělými výkony během celého víkendu. Díky událostem v závodě se ovšem nepodařilo první řadu po sobotní kvalifikaci proměnit v dobré výsledky.

Toni Vilander a Filip Salaquarda startovali do kvalifikačního závodu z pole position. Během zastávky v boxech měl jejich vůz technický problém (senzor) a posádka v boxech ztratila drahocenný čas. To ovlivnilo vývoj závodu a dvojice Salaquarda - Vilander skončila dvanáctá. Zklamání bylo o to větší, že Filip Salaquarda v první půlhodině naprosto bez problémů závod vedl. Podobný osud potkal také posádku Ferrari se startovním číslem 4 Francesco Castellacci a Enzo Ide. Ta byla neúmyslně zdržena problémy týmových kolegů v boxech a dokončila závod na jedenáctém místě.

Na startu hlavního závodu dostal vůz se startovním číslem 3 ránu od soupeře a v tu chvíli portugalský závod pro Salaquardu s Vilanderem skončil. Castellacci a Ide startovali z jedenáctého místa a podali bojovný výkon. Především pak zásluhou impozantní Castellacciho sérii rychlých kol jim v cíli patřila sedmá příčka.