Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Saavedra dostane příležitost testovat pro Andrettiho

Saavedra dostane příležitost testovat pro Andrettiho

Nový vůz si vyzkouší na okruhu v Sonomě.

Jezdec, který již dvakrát startoval během jednoho víkendu v Indianapolisu v IZOD IndyCar Series a ve Firestone Indy Lights dostane další možnost vyzkoušet si vůz IndyCar. Saavedra, který se po ročním angažmá v IndyCar u Conquest Racing vrátil do Indy Lights ke svému bývalému týmu AFS Racing spolupracujícímu s Andretti Autosport, vyzkouší vůz stáje Andretti Autosport 17. srpna na okruhu v kalifornské Sonomě. Okruh u San Franciska bude hostit závod 26. srpna.
Teprve dvaadvacetiletý kolumbijský závodník Sebastian Saavedra vstoupil do Indy Lights v roce 2009 s týmem AGR-AFS Racing. Skončil třetí jako nejlepší nováček a připsal si dvě vítězství. Poprvé se posadil do vozu IndyCar, když při natáčení reklamy zaskakoval za Danicu Patrick. V následující sezóně přestoupil k týmu Bryana Herty a ten mu dal také šanci v Indianapolisu. Na konci sezóny startoval v jednom závodě za Conquest Racing a tam až na dva závody odjel celou sezónu. Ale letos se vrátil zpátky do Indy Lights. V průběžném pořadí mu zatím patří třetí příčka za Estebanem Guerrierim a Tristanem Vautierem.
Na testy jsou kromě Saavedry přihlášeni lídr šampionátu Ryan Hunter-Reay, James Hinchcliffe a Marco Andretti (také Andretti Autosport), Will Power a Helio Castroneves z týmu Penske, kteří jsou na 2. a 3. místě, Takuma Sató (Rahal Letterman Lanigan Racing), Simon Pagenaud (Schmidt/Hamilton Motorsports), Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing) a Sebastien Bourdais z týmu Dragon Racing.
Právě Dragon Racing s Bourdaisem a také Katherine Legge už v Sonomě testoval tento týden. Oba si okruh vyzkoušeli ve čtvrtek. Bourdais poprvé od začátku sezóny dostal možnost někde testovat. Legge, která se už závodů na přírodních a městských okruzích nezúčastní, protože Chevrolet má pro Dragon Racing jen jeden motor, předtím testovala na oválu v Iowě. Bourdais minulý týden v Torontu při posledním restartu bojoval o druhé místo. Vloni v Sonomě skončil s týmem Dragon Racing na šestém místě.