Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Green se Schumacherem vyhráli týmový den v Mnichově

Green se Schumacherem vyhráli týmový den v Mnichově

DTM, Olympijský stadion Mnichov - sobota

Dvojice pilotů týmu HWA Mercedes Jamie Green a Ralf Schumacher vyhráli týmový den nebodovaného podniku DTM na olympijském stadionu v Mnichově.

Sobotní program je stejně jako v loňské premiéře věnován týmovým soubojům, ve kterém se ve vyřazovacích soubojích utkaly dvojice sestavené z nejrychlejších zástupců všech tří účastnících se značek - Mercedesu, Audi a BMW.

Hlavním vyřazovacím bojům předcházel měřený trénink, ve kterém se každý z aktuálních pilotů DTM snažil zajet co nejrychlejší kolo. Čtyři jezdci od každé značky pak utvořily postupující dvojice, přičemž nejrychlejší v rámci jedné značky se spojil se čtvrtým a druhý se třetím. Bitvy dvojic pak sestávaly ze dvou duelů, ve kterých proti sobě nastoupili závodníci konkurujících týmů.

Green se Schumacherem ve čtvrtfinálové bitvě vyřadili dvojici Audi Mattiase Ekströma a Miguela Molinu, načež se v semifinále utkali se značkovými kolegy Garym Paffettem a Christianem Vietorisem. I z tohoto duelu vyšli Green se Schumacherem vítězně.

Ve finále se jim postavila další dvojice Audi tvořená dvojnásobným šampionem Timem Scheiderem a Adrienem Tambayem.

Ti předtím pokořili dvě dvojice BMW, první tvořenou Augustem Farfusem a loňským vítězem nedělního individuálního programu Brunem Spenglerem a druhou ve složení Joey Hand a Dirk Werner.

Hand s Wernerem po čtvrtfinálové prohře s Paffettem a Vietorisem dostali druhou šanci skrze pozici "šťastného poraženého", která pokořené dvojici s nejrychlejším časem umožnila návrat do soubojů. Do finále však neprošli.

V závěrečné bitvě pak Green se Schumacherem porazili i Scheidera s Tambayem a stali se vítězi sobotního programu.

Jedním z největších zklamání kvalifikačních bojů byl obhájce titulu Martin Tomczyk, jenž byl až pátým nejrychlejším mužem BMW a do soubojů dvojic se tak vůbec nedostal.

Druhou, nedělní část programu budou tvořit vyřazovací boje, které mezi sebou svedou všichni jezdci DTM, tentokrát však bude každý závodit sám za sebe.