Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Saavedra bude v Sonomě nejen testovat, ale i závodit

Saavedra bude v Sonomě nejen testovat, ale i závodit

Letos se dočká svého druhého startu v IndyCar.

Spojenci v Indy Lights, týmy Andretti Autosport a AFS Racing, v pondělí potvrdili, že nejenže Sebastian Saavedra se 17. srpna dočká v Sonomě možnosti testovat letošní vůz IndyCar DW-12, jak jsme informovali v sobotu, ale že o týden později bude na stejném okruhu také závodit. Pro Saavedru to bude letos druhý a celkově 18 (nepočítaje loňský závod v Indianapolisu, kam se nekvalifikoval a naopak počítaje závod v Las Vegas, kde startoval, ale který byl zrušen po nehodě 16 vozů) závod.
Týmy Michaela Andrettiho a Garyho Petersona dají vzpomenout na tři roky starou spolupráci. Právě na okruhu poblíž San Francisca Petersonova stáj AFS Racing poprvé ochutnala IZOD IndyCar Series, když pomáhala týmu Michaela Andrettiho s vozem pro Francka Montagnyho. Petersonova firma Automatic Fire Sprinklers Montagnyho i sponzorovala. Obě stáje přitom v Indy Lights spolupracují už od roku 2007. Loni si daly roční přestávku, Peterson to chtěl zkusit sám v IndyCar, ale neuspěl a letos se vrátil ke spolupráci s Andrettim.
„Jsem za tohle ohromně vděčný AFS a Gary Petersonovi a také Andretti Autosport,“ řekl Saavedra. „Protože Indy Lights ten víkend nezávodí, dalo nám to příležitost zaměřit se na tohle a zkusit dosáhnout dobrého výsledku. Těším se, že budu závodit na přírodním okruhu a opět spolupracovat s lidmi od Andretti Autosport. Jedeme do Sonomy s očekáváním, že budeme pokračovat ve skvělé práci, kterou tento tým doposud v sezóně odvádí.“
Saavedrovi patří v průběžném pořadí šampionátu Firestone Indy Lights třetí příčka s 284 body. Šampionát vede s 316 body Esteban Guerrieri, na druhém místě je nováček Tristan Vautier s 295 body, oba závodí za stáj Sama Schmidta. Saavedra vyhrál závod v Alabamě. v Long Beach, Milwaukee a Torontu dojel druhý. Na stupních vítězů díky třetímu místu stál i v St. Petersburgu.
„Jsem na Sebastiana velmi hrdý. Očividně, rozhodnutí odjet celou sezónu ve Firestone Indy Lights bylo správné,“ říká majitel týmu Gary Peterson pro něhož už Saavedra v Indy Lights závodil v roce 2009. „Má možnost měřit se s talentovanými jezdci a přitom mohl soupeřit i s jezdci v IndyCar, když jezdil za Andretti Autosport. Má více zkušeností na oválech a okruzích, testuje IndyCar a závodil v Indy500. Teď dostane další možnost jet v IndyCar v Sonomě Všechno co děláme, má za cíl připravit Seba do skvělé pozice pro rozvoj jeho budoucí kariéry a připravit půdu pro skvělý program AFS Racing/Andretti Autosport v roce 2013.“