Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Graham Rahal možná zakotví v týmu Bobbyho Rahala

Graham Rahal možná zakotví v týmu Bobbyho Rahala

Ten už se tomu nebrání jako v začátcích Grahamovy kariéry.

Stejně jako Michael Andretti zaměstnává svého syna Marca, začne možná v příští sezóně Bobby Rahal zaměstnávat svého syna Grahama. Třiadvacetiletému Američanovi končí smlouva s Chipem Ganassim a Ganassi nesehnal sponzory k dalšímu financování Rahalova vozu, takže se rozhodl nevyužít opci na další Grahamovy služby. Rahal proto může jednat i s jinými týmy. Ačkoliv v minulosti Bobby Rahal chtěl, aby se Graham ve sportu prosadil sám díky svým schopnostem a ne díky tomu, že je jeho syn. Proto po většinu své dosavadní kariéry Graham závodil za jiné týmy, výjimku tvoří pouze sezóna 2005 ve Star Mazda a start v Indianapolisu v roce 2010, když byl Graham bez práce.
„V minulosti jsem se k němu asi choval jako k dítěti, ale po všech těch letech a absolvovaných závodech už věřím, že to má, že už ví, co má dělat. Ukázal, že má pracovní morálku a že má hodně dalších atributů, které mají vrcholoví profesionálové,“ řekl na adresu svého syna Bobby Rahal.
Podle Bobbyho Rahala by s angažováním Grahama neměli problém ani jeho obchodní partneři a spolumajitelé stáje, televizní hvězda David Letterman a podnikatel a promotér Mike Lanigan.
„Já jsem byl ten, kdo celá léta říkal, že by měl (Graham) jít závodit za někoho jiného, aby to nevypadalo, že je to jeho jediná (pracovní) nabídka. Myslím, že teď už nemusí nikomu nic dokazovat, že už to udělal. A určitě, pevně věřím, že dokážeme připravit vůz tak konkurenceschopný, že se siným jezdcem může vyhrávat závody. On je jedním z jezdců, kteří to mohou dokázat. Je tu ale skupina dalších, se kterými budeme také mluvit.“
Bobby Rahal a jeho tým chtěli už letos nasadit dva až tři vozy. Vedle Japonce Takumy Satóa se měli představit Ital Filippi a Mexičan Jourdain Jr., ale jen druhý jmenovaný dostal příležitost v Indianapolisu. Pro angažmá italského vicemistra GP2 nesehnal Rahal peníze. Filippi je tak favoritem hlavně na místo u brzy bývalého týmu GP2 Scuderia Coloni, pokud se italská stáj opravdu do IndyCar přesune.
Pokud Rahal Letterman Lanigan Racing opravdu dva vozy nasadí, kromě Rahala mladšího se objevilo hned několik adeptů s místem u Rahalova týmu spojovaných. Mezi vážné kandidáty patří i Rubens Barrichello a to díky silným vazbám na Hondu z dob závodění ve Formuli 1. Naopak stoprocentní zatím není ani angažmá japonského expilota Formule 1. Sató by klidně mohl přejít i k jinému týmu, který odebírá japonské motory, třeba k týmu Sama Schmidta a Daveyho Hamiltona.