Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dragon Racing dostane pro Sonomu motory pro oba vozy

Dragon Racing dostane pro Sonomu motory pro oba vozy

Kromě Bourdaise tak může jet i Katherine Legge.

Když týmy AFS Racing a Andretti Autosport oznámili, že v Sonomě se letos podruhé v IZOD IndyCar Series představí Sebastian Saavedra, pokládala si odborná veřejnost okolo IndyCar otázku, jak Chevrolet, dodavatel motorů Andrettiho týmu, vysvětlí týmu Dragon Racing, že přestože pro ně má jen jeden motor a Bourdais s Legge se během sezóny musí střídat v jednom voze, jinému týmu umožní nasazení dalšího vozu. Chevrolet nakonec Jayi Penskemu nic vysvětlovat nebude muset. Na závod v Sonomě, který je pro Penskeho kalifornskou stáj domácí, totiž tým dostane od Chevroletu k dispozici motory pro oba vozy.
 Tým Dragon Racing doslova v hodině dvanácté před závodem v Indianapolisu utekl od Lotusu, od kterého na začátku sezóny odebíral motory. Určitě i rodinné vazby pomohly týmu získat pronájem konkurenceschopných motorů, vždyť pro Chevrolet je vyrábí společnost Ilmor, kterou spoluvlastní otec Jaye Penskeho Roger, zároveň také hlavní zákazník Chevroletu. Ale Chevrolet byl ochotný od dalších závodů Dragon Racing zásobovat motory jen pro jeden vůz, takže Sebastien Bourdais a Katherine Legge se museli ve voze začít střídat. Bourdais závodil na městských a přírodních okruzích a tento víkend v Ohiu dojel čtvrtý, což pro něj byl nejlepší výsledek od vstupu do IndyCar. Katherine Legge měla na starosti vůz po tři oválové závody mezi Texasem a Torontem a dostane jej k dispozici ještě pro finále sezóny ve Fontaně.
„Jsem Chevroletu obrovský vděčný, že nám poskytnou druhý motor a že se do Sonomy můžeme vrátit jako plnohodnotný tým se dvěma vozy,“ řekl Jay Penske. Jeho tým přitom v Sonomě už s oběma vozy v minulých týdnech testoval. „Začali jsme sezónu v St. Petersburgu s plánem odjet celou sezónu se dvěma vozy, ale kvůli okolnostem mimo naší kontrolu jsme museli redukovat náš program na jeden vůz s tím, že si jezdecké povinnosti Katherine a Sebastien rozdělili. Ale s týmem opět v plné síle se už těšíme na závod v Sonomě, která je domácí tratí pro naše partnery, McAfee, Microsoft a TrueCar.“
Kromě závodu v Sonomě IndyCar čeká ještě jeden kalifornský závod, finále sezóny na oválu Auto Club Speedway ve Fontaně. Takže se přímo nabízí, aby Chevrolet poskytl extra motor Dragon Racingu i v tomto případě. Podle zákulisních zdrojů už taková dohoda existuje a Bourdais Fontanu nevynechá.