Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

IndyCar na Texas Motor Speedway i příští rok

IndyCar na Texas Motor Speedway i příští rok

Texaský ovál zveřejnil kalendář na rok 2013.

Spekulace o budoucnosti závodu IZOD IndyCar Series na Texas Motor Speedway jsou alespoň na rok u konce. Společnost Speedway Motorsports Inc., která ovál vlastní, zveřejnila kalendář na příští sezónu. Závod IZOD IndyCar Series je naplánovaný na 8. červen 2013. Kromě IZOD IndyCar Series bude Texas Motor Speedway hostit dva závody NASCAR Sprint Cup, 13. dubna a 3. listopadu.
Přestože Texas Motor Speedway byl nejvěrnějším okruhem v kalendáři IZOD IndyCar Series a hostil už 24 závodů IndyCar, nad budoucností závodů IndyCar na tomto 1,5 míle dlouhém oválu s vysokým klopením se stahovala černá mračna po tragické smrti Dana Wheldona na oválu s podobnými parametry vloni v Las Vegas. Nakonec aerodynamické změny umožnily odjet letošní závod bez nejmenších problémů, přesto budoucnost podniku nebyla úplně jistá, tentokrát z finančních důvodů. Ale minimálně na rok si fanoušci závodů na Texas Motor Speedway mohou oddychnout.
Podnik na oválu u města Fort Worth nedaleko Dallasu určitě nebude jediným texaským závodem IZOD IndyCar Series v příští sezóně. Ta nejspíš skončí v ulicích města Houston, kde byl potvrzený závod na 6. října. INDYCAR se zajímá i o nový okruh Circuit of the Americas v Austinu. Výkonný ředitel INDYCAR Randy Bernard na začátku léta prohlásil, že jasno ohledně příští sezóny by chtěl mít kolem prvního víkendu v září (závod v Baltimoru), ale dnes je velmi nepravděpodobné, že by už necelé dva týdny mohl představit hotový kalendář na příští sezónu.