Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Newgarden kvůli zlomenému prstu zmešká Baltimore

Newgarden kvůli zlomenému prstu zmešká Baltimore

U Sarah Fisher Hartman Racing zaskočí Bruno Junqueira.

Josef Newgarden tento víkend v Baltimoru nepojede. Zranění z nehody v závodě na Sonoma Raceway se ukázalo vážnější, než lékaři předpokládali a Newgarden se musí tento týden v Indianapolisu podrobit chirurgickému zákroku, který napraví zlomený ukazováček na levé ruce. Jako náhradu tým vybral zkušeného trojnásobného vicemistra Champ Cars Bruna Junqueiru. Ten do závodu IndyCar odstartuje poprvé od závodu v Indianapolisu v roce 2010. Do závodu se kvalifikoval v Indy i loni, ale A.J. Foyt jej vyměnil za Hunter-Reaye, kterému se kvalifikace nepovedla. To samé se Junqueirovi přihodilo i v roce 2009, kdy jej vyměnil tým Conquest Racing za Alexe Taglianiho, který za tým v daném ročníku závodil a v Indianapolisu se nekvalifikoval. Tagliani jej na oplátku nechal závodit za jím spoluvlastněný tým FAZZT v roce 2010.
Poslední start na městském okruhu si pětatřicetiletý rodák z Bello Horizonte v Brazílii připsal v Surfers´ Paradise (v nebodovaném závodě) v roce 2008. V bodovaném závodě startoval naposledy ve stejném roce v Detroitu, kde s týmem Dale Coyne Racing dojel sedmý.
„Jsem opravdu zklamaný, že tento víkend nebudu ve voze, ale vím, že Bruno pro SFHR odvede skvělou práci,“ řekl Newgarden, který stejně v Sonomě přišel o šanci bojovat o titul nejlepšího nováčka, ten si s předstihem zajistil Simon Pagenaud. „Budu v Baltimoru, abych pomohl Brunovi a týmu jak jen to půjde a budu se soustředit na léčbu, abych byl včas v pořádku na závod ve Fontaně.“
Junqueira by do Baltimoru cestoval tak jako tak, protože měl startovat v závodě American Le Mans Series. Startu v ALMS se nevzdá a během víkendu se představí v obou sériích, což naposledy udělal Ryan Briscoe v Detroitu 2008.
„Jsem velmi šťastný, že budu tento víkend v Baltimoru zpátky v IndyCar se SFHR,“ dodal Bruno Junqueira. „Tým Sarah je velmi dobře organizovaný a byl rychlý celou sezónu. Udělali s Josefem skvělou práci a já doufám, že pro ně zajedu v Baltimoru dobrý závod, zatímco se Josef bude uzdravovat.“
Ani druhý účastník nehody v Sonomě zatím nemá start jistý. Ačkoliv se Bourdais po závodě cítil dobře, v pondělí ráno se probudil s velkou bolestí hlavy a celého těla. Kdyby ani on nemohl startovat, bude v Baltimoru připravena Katherine Legge. Tým musí na závod připravit monopost, který Legge v letošní sezóně používala, protože ten, se kterým závodil Bourdais, byl při nehodě poškozen natolik vážně, že již jej nebude možné opravit.