Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

A. J. Allmendinger možná pojede v IndyCar za tým Penske

A. J. Allmendinger možná pojede v IndyCar za tým Penske

V NASCAR musel letos skončit kvůli drogám.

Ačkoliv Penske potvrdil, že ještě zcela nevylučuje pokračování Ryana Briscoea ve voze s číslem 2, přemýšlí intenzivně o tom, který jezdec by Australana mohl nahradit. Už oslovil dva jezdce, ale Simon Pagenaud se nemůže vyvázat ze smlouvy s týmem Sama Schmidta a Ryan Hunter-Reay se dohodl na nové dvouleté smlouvě s Michaelem Andrettim. Penske v sobotu večer připustil, že v hledáčku má i A. J. Allmendingera, který za tým Penske závodil v NASCAR.
Třicetiletý rodák z Kalifornie má za sebou úspěšnou formulovou minulost. V roce 2003 vyhrál seriál Champ Car Atlantics a tři roky závodil v Champ Cars. Po přestupu k týmu Forsythe Racing v průběhu sezóny 2006 vyhrál pět závodů a vyzval Sebastiena Bourdaise k souboji o mistrovský titul, ale už před posledním závodem bylo jasné, že Bourdais titul obhájí a když se Allmendinger rozhodl, že v příští sezóně zkusí štěstí v NASCAR, tak jej Forsythe vyhodil.
Allmendinger přestoupil v NASCAR letos do Penskeho týmu, ale před druhým letošním závodem v Daytoně jej NASCAR suspendoval, když měl pozitivní test na drogy, údajně amfetaminy. Poté, co byl pozitivní i B vzorek, ukončil Penske s Allmendingerem kontrakt. Americký jezdec se teď účastní povinného odvykacího programu.
„Určitě je možností pro lidi na obou stranách, v NASCAR i v IndyCar,“ komentoval možnou budoucí kariéru Allmendingera Roger Penske. „V Champ Cars odvedl skvělou práci. Mohl by být možností i pro nás, to určitě.“
Spekulace se během závodního víkendu ve Fontaně rozvířily také proto, že Penske pozval Allmendingera, aby s jeho týmem sledoval závod.
„Byl teď chvíli trochu stranou,“ dodal Penske. „Myslel jsem, že by bylo dobré vytáhnout ho ven, aby viděl nějaké lidi, mohl mluvit s majiteli týmů. Myslím, snad, že brzy dostaneme nějakou odpověď od NASCAR. Snad mu zase povolí řídit a on se bude moci posunout dál. Očividně to ale je retardér v jeho kariéře.“