Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kdo nahradí Randyho Bernarda?

Kdo nahradí Randyho Bernarda?

Pět adeptů na místo výkonného ředitele INDYCAR.

Počáteční rozhořčení některých fanoušků i osob spojených s IndyCar už částečně opadlo a objevila se otázka, kdo bude nástupcem v neděli odvolaného Randyho Bernarda na místě výkonného ředitele IndyCar? Deník Indianapolis Star v úterý přinesl seznam pěti potencionálních kandidátů na pozici, kterou dočasně bude zastávat výkonný ředitel a prezident Indianapolis Motor Speedway Jeff Belskus. IndyStar také oslovil Michaela Andrettiho, aby řekl svůj názor na budoucího CEO IndyCar:
„Potřebujeme někoho, kdo rozumí závodění,“ řekl Andretti. „Zkusili jsme experiment s někým, kdo závodění nerozuměl a myslím, že to moc nefungovalo. Ale je těžké někoho takového najít.“
Podle IndyStaru je ve hře zatím těchto pět jmen, ale další se mohou objevit:
Mark Miles : Jeden ze členů správních rad Indianapolis Motor Speedway Corporation a Hulman & Company. Předsedá správní radě společnosti Central Indiana Corporate Partnership, která sdružuje výkonné ředitele významných společností a ředitele univerzit s Indiany. Patnáct let vedl Asociaci tenisových profesionálů (ATP). Předsedal také výboru, který byl zodpovědný za pořádání letošního Super Bowlu v Indianapolisu.
Scott Atherton: Prezident a výkonný ředitel Panoz Motor Sports a American Le Mans Series. Atherton řídí American Le Mans Series dvanáct let, ale jeho budoucnost je vzhledem k nadcházejícímu spojení ALMS s Grand-Am nejistá. Předtím dva roky šéfoval oválu California (dnes Auto Club) Speedway , dva roky oválu Nazareth Speedway a čtyři roky okruhu Laguna Seca Raceway.
Zak Brown: Zatím nejvíce favorizovaný kandidát, i když v neděli kritizoval správní radu za absenci dlouhodobého plánu. Člověk, kterého v pozici výkonného ředitele odborníci viděli v případě, že by INDYCAR odkoupil Tony George, kterému mě Brown pomáhat s plánem odkupu. Založil a řídí marketingovou společnost Just Marketing International, která pro týmy a jezdce ve Formuli 1 a NASCAR shání sponzory. Objevil se i názor, že by mohl být nástupcem Bernieho Ecclestonea.
J Douglas Boles: Právník, manažer jezdců a spoluzakladatel a bývalý spoluvlastník týmu Panther Racing. Když ukončil svojí právní praxi, nastoupil k Indianapolis Motor Speedway Corporation a Hulman & Co coby vicepezident pro komunikaci. Randy Bernard se jej snažil přetáhnout k INDYCAR.
Ken Hudgens: Provozní ředitel (Chief Operating Officer) společnosti Feld Motor Sports, která pořádá závody jako Monster Energy Supercorss Series, AMA Arenacross, ču Monster Jam.
Podle Browna nestačí jen vyměnit výkonného ředitele, ale je potřeba kolem něj vybudovat silný profesionální tým. Proto se může stát, že se ve vedení objeví i více mužů z tohoto seznamu.