Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tony George nabízel za IndyCar 5 milionů dolarů

Tony George nabízel za IndyCar 5 milionů dolarů

George chtěl hlavně vyměnit vedení série.

Nabídka Tonyho George na odkup INDYCAR od Hulman & Co. pronikla na veřejnost, když celý pětistránkový dokument někdo zevnitř předal reportérce zpravodajské agentury Associated Press. George svojí nabídku předložil 5. října, platila do 15. října a podle Jeffa Belskuse, prezidenta společnosti a výkonného ředitele, se jí správní rada ani nezabývala. Ale možná se ji ještě zabývat bude, protože po jejím vypršení George rezignoval na své místo ve správní radě, aby předešel konfliktu zájmů.
Celou společnost INDYCAR ocenil jen na 5 milionů dolarů s tím, že se zavázal, že na provoz bude mít na účtu dalších 25 milionů. Hlavní změna měla přijít do managementu série, který se George chystal kompletně nahradit. Sám o vedení série neměl zájem, kdyby mu jeho rodina INDYCAR odprodala, byl by jen členem správní rady.

Sérii měl řídit Zak Brown coby výkonný ředitel a komisař série, je i jedním z favoritů na pozici nového výkonného ředitele INDYCAR, tedy na to samé místo, ale v sérii stále vlastněné společností Hulman & Co. Každodenní provoz měl obstarávat coby provozní ředitel Mike O´Driscoll, ředitel Jaguar Heritage a jeden z ředitelů týmu F1 Williams. Společně s Terrym Angstadtem, bývalým obchodním ředitelem INDYCAR a Claire Roberts, výkonnou ředitelkou společnosti ArbiterSports měli i s Georgem vytvořit společnost ICS Acquisition.

Pokud by George se svojí skupinou uspěl, INDYCAR by nadále pořádala i závod 500 mil Indianapolis, před vznikem IRL přitom "pětistovku" nepořádal CART, jako všechny ostatní závody šampionátu, ale USAC, který byl předchůdcem CART a vlastnicky byl na Indianapolis Motor Speedway napojený.