Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull bude mít v Brazílii novější verzi alternátoru

Red Bull bude mít v Brazílii novější verzi alternátoru

Se starší verzí nedokončil Mark Webber závod v Austinu.

Renault potvrdil, že tým Red Bull bude mít pro závěrečný závod sezóny Formule 1 v Brazílii novější specifikaci jeho alternátoru.

Francouzský dodavatel poskytuje Red Bullu alternátory, které letos již čtyřikrát selhaly během závodu a zapříčinily odstoupení jednoho z jezdců. Po odstoupení Marka Webbera i Sebastiana Vettela ve Velké ceně Itálie se proto rozhodli vrátit se k alternátoru, který používal tým v loňské sezóně.

Jak ale říká provozní šéf Renaultu Remi Taffin, v Austinu byla novější verze bez problémů testována, a proto ji bude mít tým z Milton Keynes v rozhodujícím závodě v boji o titul mezi jezdci, kde Vettel vede o 13 bodů před Fernandem Alonsem z Ferrari.

"Je to velmi jednoduché. (V Brazílii) nasadíme novou verzi. Prošla všemi testy," řekl Autosportu.

"Bylo to společné rozhodnutí, vyložili jsme všechno na stůl a společně rozhodli, že půjdeme touto cestou," řekl ohledně rozhodnutí nasadit v Austinu starší verzi i přesto, že Lotus, Williams a Caterham měli ve svých vozech novější.

"Jejich pocit byl ale nakonec takový, že chtějí použít něco, co znají již roky, i když jsme měli nové řešení, o kterém jsme věděli, že prošlo všemi testy."