Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jeff Belskus asi zůstane výkonným ředitelem INDYCAR

Jeff Belskus asi zůstane výkonným ředitelem INDYCAR

Ve vedení Hulman & Co. jej vystřídal Mark Miles.

INDYCAR se nového výkonného ředitele nedočká, alespoň prozatím ne, protože všechny indicie nasvědčují tomu, že sérii bude dál řídit Jeff Belskus, výkonný ředitel Indianapolis Motor Speedway, který vedení INDYCAR převzal po propuštění Randyho Bernarda. Správní rada Belskusovi ulevila od povinností, v úterý oznámila, že na pozici výkonného ředitele společnosti Hulman & Company, která INDYCAR i Indianapolis Motor Speedway, Belskuse nahradí Mark Miles.
Mark Miles je od března letošního roku členem správních rad jak Hulman & Company, tak Indianapolis Motor Speedway Corporation. Předtím předsedal výboru pořádajícímu letošní finále amerického fotbalu Super Bowl právě v Indianapolisu. Patnáct let vedl Asociaci tenisových profesionálů (ATP). Nyní převezme post výkonného ředitele Hulman & Company, Belskus zůstane prezidentem mateřské společnosti.
„Závodní složka naše businessu je velmi důležitá pro naši společnost a Jeff (Belskus) je v unikátní pozici, aby nás mohl vést do roku 2013 a dalších let. Perfektně rozumí našemu sportu a našemu plánu pro rok 2013, má excelentní vztah s klíčovými partnery,“ řekla na úterní tiskové konferenci Mari Hulman George. „Tím, že umožníme Jeffovi soustředit se na závodění a méně na ostatní složky naší společnosti, spojíme náš výkonný management, aby mohl společnost posunout dále.“
Kromě Indianapolis Motor Speedway a INDYCAR totiž pod Hulman & Company, společnost založenou Hulmanovou rodinou už v roce 1850, patří i mnohé další společnosti podnikající například v potravinářství nebo realitách.
„Vidíme příležitosti pro další růst INDYCAR, které považuji za vzrušující výzvu. Mojí vášní vždy byla Indianapolis Motor Speedway a INDYCAR a příležitosti, které před námi leží v krátkodobém i dlouhodobém horizontu, mi dodávají energii,“ dodal Jeff Belskus.
„S Markem (Milesem) se známe už hodně let a úzce spolupracujeme, co se stal členem správní rady Hulman & Company. Mark přináší množství zkušeností a dobře rozumí příležitostem i výzvám, kterým musí náš business čelit. Věřím, že přinese do naší společnosti nové a úspěšné nápady.“
První případné změny nastanou, až bostonská poradenská společnost dokončí audit podniku a předá výsledky správní radě, což by mělo být během prvního čtvrtletí roku 2013.