Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vrátí se Adrian Sutil příští rok do Force Indie?

Vrátí se Adrian Sutil příští rok do Force Indie?

Šéf týmu Vidžaj Mallya tuto možnost vážně zvažuje.

Adrian Sutil by se mohl příští rok vrátit zpět do Formule 1. Jeho bývalý šéf z týmu Force India Vidžaj Mallya totiž zvažuje, že mu nabídne sedačku.

Tým má volné místo po Nicu Hülkenbergovi, který přechází k Sauberu na místo Sergia Péreze, který naopak vystřídá v McLarenu Lewise Hamiltona, jež jde do Mercedesu místo odcházejícího Michaela Schumachera.

Sutil ve Formuli 1 zatím závodil vždy pouze za jeden tým, byť jeho název se postupem času měnil. Když v roce 2006 Němec do Formule 1 vstoupil, podepsal smlouvu s týmem Midland F1. Ten se následně přejmenoval na Spyker, aby se následně změnil na Force India. Před letošní sezónou však Sutil svou sedačku ztratil ve prospěch krajana Hülkenberga.

Mallya zatím nepotvrdil ani jednoho ze svých jezdců. Očekává se ale, že šampion DTM z roku 2010 Paul di Resta u týmu zůstane. Místo ve druhé sedačce nicméně zůstává volné. V této souvislosti se hovoří o rezervním jezdci týmu Julesi Bianchim nebo Jaimem Alguersuarim, který v loňském roce závodil za tým Toro Rosso.

Indický podnikatel připustil zájem o Sutila, jelikož podle něj není na současném trhu mladý pilot s dostatečně velkým talentem.

"Nespěchám s tím (oznámením jezdecké sestavy), protože se nezdá, že by tu byl dostupný někdo dost kvalitní, aby mohl nahradit Nica, ať už v současném poli nebo v GP2," řekl. "Musíme myslet trochu dál, což děláme.

Potřebujeme jezdce, který má talent a je rychlý. U našich jezdců jsme zjistili, že když se navzájem podporují, je to pro oba to nejlepší, takže je pro nás velmi důležité, abychom měli někoho, kdo dokáže hnát vpřed Paula (di Restu).


Přemýšlel jsem i o možnost angažovat zpět Adriana Sutila. Adrian byl vždy velmi rychlým jezdcem - ano, rok byl pryč z Formule 1, nemyslím si ale, že by to byla velká nevýhoda.


Takže ano, hledám a pečlivě hodnotím. Jezdec je pro tým velmi důležitý a chceme udělat správné rozhodnutí."