Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Změny ve vedení INDYCAR ještě nejsou u konce

Změny ve vedení INDYCAR ještě nejsou u konce

Hulman & Co. zřejmě najme nového výkonného ředitele.

Ačkoliv Jeff Belskus, výkonný ředitel Indianapolis Motor Speedway a prozatímní výkonný ředitel INDYCAR, naznačoval, že ono slovo „prozatímní“ v jeho titulu by mohlo zmizet. Nový šéf mateřské společnosti Hulman & Company Mark Miles má podle deníku Indianapolis Business Journal jiné plány. Miles si nepřeje, aby ovál v Indianapolisu a závodní sérii vedl stejný člověk. Pro hospodaření Hulman & Company je Indianapolis Motor Speedway klíčový podnik a Miles nechce, aby se její ředitel rozptyloval jinou prací. Proto podle všeho dál hledá nového výkonného ředitele pro INDYCAR, což je mimochodem post, s nímž byl i právě Miles spojován.
Miles nechce jen najít prostou náhradu za odvolaného Randyho Bernarda, ale místo jednoho člověka vybudovat silný tým, který by si poradil s hlavními dvěma problémy série – nízkou sledovaností a klesající návštěvností. V čele týmu má stát osoba se zkušenostmi ze závodního businessu a s kontakty na sponzory.
Indianapolis Business Journal přinesl i výčet favoritů na post šéfa INDYCAR. Miles se údajně zajímá o Zaka Browna, majitele marketingové společnosti a zmiňovaného možného nástupce Bernieho Ecclestonea, prezidenta končící American LeMans Series Scotta Athertona, bývalého provozního ředitele NASCAR George Pynea, bývalého ředitele Jaguáru Mikea O´Driscolla a bývalého výkonného ředitele CART Andrewa Craiga.
Poslední jmenovaný, který řídil CART v letech 1994-2000, ale pro britský Autosport popřel, že by měl zájem vrátit se na americkou formulovou scénu:
„Je vždycky hezké, že vás zvažují, ale nemám zájem se vrátit,“ řekl Craig, který se kromě své poradenské společnosti angažuje i u FIA a zastává post viceprezidenta komise cestovních vozů FIA a je členem komise vytrvalostních závodů FIA.