Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Série Star Mazda je na prodej, jinak nebude pokračovat

Série Star Mazda je na prodej, jinak nebude pokračovat

Nový vlastník by mohl být oznámen ještě tento týden.

Překvapivá zpráva se objevila v pondělí odpoledne. Rodina Rodriguezů, které patří série Star Mazda, oznámila, že druhý stupeň na „Cestě do Indy“ je na prodej a pokud se sérii nepodaří prodat, nebude pokračovat. Série Star Mazda vznikla před 22 lety. Od roku 2007 je součástí MAZDASPEED Ladder, vývojového programu pro mladé jezdce sponzorovaného Mazdou. O dva roky později ji do svého vývojového programu zařadila také INDYCAR a Mazda se v roce 2011 stala titulárním sponzorem Cesty do Indy (Road to Indy).
„Po 22 letech růstu a pomáhání mladým talentovaným jezdcům budovat jejich kariéry v motorsportu, musíme s lítostí oznámit, že Star Mazda Championship nebude v roce 2013 pokračovat pod současným vedením,“ oznámil prezident série Gary Rodriguez.
Partneři šampionátu, Mazda, INDYCAR a Goodyear uspořádali telekonferenci, na níž řešili případnou pomoc novému vlastníkovi, který by sérii mohl převzít ještě do konce tohoto týdne.
„S lítosti jsme přijali rozhodnutí Garyho Rodrigueze prodat Star Mazda Championship,“ řekl ředitel divize Mazdy pro motorsport John Doonan pro Speed.com. „Jakmile je Gary informoval, Mazda, Goodyear a IndyCar uspořádali konferenci. Sdílíme společný zájem pokračovat ve více než dvě dekády trvajícím odkazu toho, co Gary, jeho rodina, tým a partneři vytvořili. Kupec pro sérii už byl vybrán po diskuzi s hlavními partnery. Očekáváme pozitivní zprávu o sezóně 2013, jakmile budou dojednány podmínky koupě.“
Samozřejmě se přímo nabízí možnost, že sérii převezme INDYCAR, protože je Star Mazda jediná část programu Cesta do Indy, kterou INDYCAR nevlastní. Od roku 2011 přitom už závody Star Mazda namísto IMSA pořádá.