Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Oriol Servia zůstává u týmu Dreyer & Reinbold Racing

Oriol Servia zůstává u týmu Dreyer & Reinbold Racing

Díky alianci s Panther Racing bude stájový kolega JR Hildebranda.

Tým Dreyer & Reinbold Racing oznámil, že i v nadcházející sezóně bude vůz s číslem 22 řídit španělský pilot Oriol Servia. Stáj Robbieho Buhla a Dennise Reinbolda pokračuje ve strategickém partnerství s týmem Panther Racing (proto používá název Panther DRR), nadále bude závodit s motory Chevrolet, na něž přešla před letošní pětistovkou v Indianapolisu od nekonkurenceschopného Lotusu.
„Měli jsme v uplynulé sezóně několik skvělých závodů, včetně čtvrtého místa v Indianapolis 500, ale nejsme spokojení,“ řekl Servia. „Náš cíl je vyhrávat závody a bojovat týden co týden o vítězství a stupně vítězů. Kontinuita je v našem sportu velmi důležitá, tak teď budeme moci stavět na úspěších z první společné sezóny.“
Zní to neuvěřitelně, ale dvě sezóny v řadě se stejným týmem v Americe Servia absolvoval jen jednou, v letech 1998-9 závodil v Indy Lights za tým Dorricott Racing. Ačkoliv nezískal jediné vítězství, pět druhých míst mu v roce 1999 vyneslo mistrovský titul. V CART ani v IndyCar nikdy neodjel dvě celé sezóny v řadě se stejným týmem. Pokud počítáme týmy PacWest, PKV Racing a KV Racing za jeden, protože zde existuje kontinuita, tak za dvanáct sezón v CART a IndyCar (sezónu 2010 kompletně vynechal) vystřídal Servia deset stájí.
Oriol Servia, Robbie Buhl a Dennis Reinbold mluví o nadcházející sezóně:


Serviu a Hildebranda čekají příští týden testy na okruhu ve floridském Sebringu