Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rubens Barrichello se druhé sezóny v IndyCar nedočká

Rubens Barrichello se druhé sezóny v IndyCar nedočká

Veterán F1 míří do šampionátu brazilských stock cars.

Rubens Barrichello nesehnal peníze na další kompletní sezóny v IZOD IndyCar Series a míří domů do Brazílie. Jeho přátelé Tony Kanaan a Bruno Junqueira potvrdili, že jezdce s největším počtem odjetých velkých cen Formule 1 už v IndyCar neuvidíme. Barrichello přitom do americké série přestoupil teprve letos, odjel celou sezónu v týmu KV Racing Technology, na konci sezóny se dvakrát probojoval do první pětky. Ale Barrichello nebyl s týmem KV Racing moc spokojený, hledal jiné angažmá, u týmů využívajících motory Honda, ale jednání ztroskotala na penězích.
„Dostal tam (v brazilských Stock Cars) nabídku, protože teď mu lidi nedávají moc možností (v IndyCar), řekl pro Speed.com," Tony Kanaan. „Chtějí po něm peníze, aby mohl závodit v IndyCar, ale on nemá všechny sponzory. Vím, že jeho srce je v IndyCar, ale on nebude sedět a čekat. Je to škoda, ale tohle je realita dnešního závodění. Je to opravdu smutné. Musí se o sebe postarat.“
V brazilském šampionátu Copa Caixa Stock Car odjel Barrichello letos tři závody za tým Medley Full Time, ale v žádném nebodoval. V sérii pravidelně startují bývalí piloti Formule 1 luciano Burti, Ricardo Zonta a Antonio Pizzonia, bývalí piloti Champ Cars a IndyCar Rodrigo a Ricardo Speraficové a Vitor Meira. V několika závodech se letos představili i Bruno Junqueira, Raphael Matos, Héio Castroneves a Tony Kanaan.