Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Glock má možná nakročeno do DTM

Glock má možná nakročeno do DTM

Tento týden bude testovat pro BMW.

Timo Glock by se po svém odchodu z Formule 1 mohl přesunout do německého mistrovství cestovních vozů DTM k BMW, se kterým bude tento týden testovat ve Valencii.

V pondělí tým Marussia oznámil, že se s Glockem dohodl na ukončení spolupráce i přesto, že měl 30letý Němec smlouvu až do roku 2014.

Šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt, který s Glockem ve Formuli 1 pracoval u Toyoty, řekl: "Jsme rádi, že můžeme Timu Glockovi nabídnout možnost okusit ve Valencii BMW M3 DTM.

V uplynulých letech Timo prokázal své jezdecké schopnosti, a to zejména ve Formuli 1. Je o to hezčí, že se do určité míry vrací ke svým kořenům, když bude testovat s BMW Motorsport."


Glock, který zatím závodil pouze v monopostech, přičemž poprvé je okusil ve Formuli BMW, dodal: "Na mé působení s BMW Motorsport mám krásné vzpomínky a jsem nadšený z možnosti testování BMW M3 DTM.

Kromě toho ve Valencii uvidím několik známých tváří ze svého dřívějšího působení u BMW. Opravdu se na to těším."


BMW pro letošní rok rozšířilo počet svých vozů v DTM ze šesti na osm, když se k týmům Schnitzer, RBM a RMG přidá nově vzniklý tým MTEK.

V sestavě přitom zůstává už pouze jedno volné místo, když na konci loňského roku BMW potvrdilo, že všichni současní piloti (Bruno Spengler, Augusto Farfus, Andy Priaulx, Martin Tomczyk, Joey Hand, Dirk Werner) zůstávají v DTM. Na pozici závodního pilota se z role testovacího jezdce do týmu MTEK přesouvá Marco Wittmann, kterého na jeho dosavadní pozici nahradí Maxime Martin.