Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Glock by ve své první sezóně v DTM rád dosáhl pódia

Glock by ve své první sezóně v DTM rád dosáhl pódia

Připouští ale, že začátek nebude jednoduchý.

Timo Glock má pro svou první sezónu DTM jasný cíl - rád by v závodech dojížděl na stupních vítězů.

Němec na začátku týdne oznámil odchod z Formule 1, když se s Marusií dohodl na ukončení spolupráce. Bez angažmá však nezůstal dlouho, dnes ráno totiž BMW oznámilo, že v jeho barvách bude letos Němec závodit v DTM.

Glocka letos čeká první sezóna v závodním voze, když doposud ve své kariéře závodil jen v monopostech. Rád by přitom napodobil úspěch svého nového značkového kolegy Augusta Farfuse, kterému se loni ve své první sezóně podařilo stylem start-cíl zvítězit ve Valencii.

"I přesto, že se toho budu muset na začátku hodně naučit, rád bych dojížděl na bodech a, pokud to bude možné, bojoval o stupně vítězů," řekl Glock.

"Augusto v roce 2012 ukázal, co může nováček dokázat. To je pro mě impulsem. Chci ze sebe dostat maximum a dosáhnout pro BMW nejlepší možný výsledek."

V letech 2008 a 2009 Glock ve Formuli 1 závodil za Toyotu, se kterou vybojoval tři pódiová umístění. Následně se přesunul do Virginu (dnes Marussia), se kterým se však pohyboval na chvostu startovního pole.

Němec připustil, že frustrace z bojů až na konci pole v posledních letech jej ještě více motivuje k úspěchu v DTM.

"Nebylo lehké strávit tři sezóny ve Formuli 1 a sledovat některé jezdce, kteří neodváděli tak dobrou práci, ale stále byli před námi, jelikož měli lepší auta.

Chcete proto opět bojovat na čele a jste hladoví po dobrých výsledcích. Tento hlad byl přes zimu ještě větší. Nyní je správný čas na změnu."