Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potvrzeno. Timo Glock bude s BMW závodit v DTM!

Potvrzeno. Timo Glock bude s BMW závodit v DTM!

Stal se osmým jezdcem mnichovské značky.

Timo Glock bude po svém odchodu z Formule 1 letos závodit v německém mistrovství cestovních vozů DTM. BMW jej oznámilo jako svého osmého závodního pilota.

30letý Němec se začátkem týdne rozešel s týmem Marussia, se kterým ve Formuli 1 závodil od jejího vstupu v roce 2010. Krátce nato však bylo oznámeno, že se tento týden s BMW zúčastní testů ve Valencii.

Glock s vozem BMW M3 DTM na okruhu Ricarda Torma kroužil ve středu a ve čtvrtek. Dnes podepsal s mnichovskou automobilkou smlouvu na letošní sezónu, čímž zkompletoval její jezdeckou sestavu.

Šéf oddělení motorsportu značky Jens Marquardt řekl: "Během své kariéry Timo nesčetněkrát ukázal, jak je díky svým jezdeckým schopnostem a otevřeností cenný pro každý tým.

O to příjemnější je, že se šest let poté, co skončil v pozici testovacího jezdce týmu BMW Sauber F1, vrací k rodině BMW."


BMW se po své první sezóně v DTM po 20 letech hned dočkalo zásluhou Bruna Spenglera mistrovského titulu. Pro letošní rok pak rozšířilo počet svých vozů z šesti na osm, když se k týmům Schnitzer, RBM a RMG přidal nový EMTEK z Mnichova.

Již dříve byl oznámen jako sedmý jezdec Marco Wittmann, který v loňské sezóně zastával úlohu testovacího pilota. Šestice jezdců z loňské sezóny Spengler, Augusto Farfus, Andy Priaulx, Martin Tomczyk, Joey Hand a Dirk Werner přitom zůstávají v DTM u BMW také letos.

"Je pro mě úžasné po těch letech opět jezdit za BMW, a navíc ve špičkové závodní sérii jakou je DTM," řekl Glock.

"Ve Formuli 1 jsem prožil skvělé období, teď se ovšem těším, až budu se svými starými známými kamarády z BMW Motorsport znovu bojovat o vítězství.

Jsem si však samozřejmě vědom, že se budu muset přizpůsobit několika oblastem.

Ne všichni bývalí piloti Formule 1 se v DTM okamžitě zabydleli. Právě tento fakt však beru jako motivaci."