Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

BMW ukázalo obrázky svého nového modelu M4 DTM

BMW ukázalo obrázky svého nového modelu M4 DTM

Model nahrazuje M3, se kterým BMW dosáhlo řady úspěchů.

Automobilka BMW vyslala do světa první fotografie svého vozu M4 DTM, se kterým nastoupí do letošní sezóny německého mistrovství cestovních vozů.

M4 DTM se bude snažit navázat na úspěch svého předchůdce M3 DTM, se kterým mnichovská automobilka dosáhla titulů mezi značkami v předchozích dvou sezónách DTM poté, co se v sezóně 2012 po dvaceti letech vrátila do této série. Zásluhou Bruna Spenglera navíc hned v premiérovém roce získalo BMW také titul mezi jezdci.

"Pro mě je BMW M4 absolutním vrcholem," řekl šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt. "Vypadá skvěle a také na nás udělalo pozitivní dojem v našich prvních testech.

Ještě předtím, než BMW M3 dokončilo v loňské sezóně poslední závod, už náš vývojový tým dávno pracoval na voze pro rok 2014.

Příprava nového vozu pro DTM je velkou výzvou a jen v několika dalších závodních sériích je aerodynamika tak důležitá.

I jen sebemenší detail může stát mezi úspěchem a neúspěchem. Naše pozornost věnovaná detailům je přitom patrná z podlouhlé kapoty, která se vpředu prudce svažuje; aerodynamicky řešených zpětných zrcátek a tvarované střechy vozu."


Veřejnosti se nový vůz na trati poprvé představí při oficiálních testech DTM, které se na konci března uskuteční na maďarském Hungaroringu. M4 DTM pak čeká ještě závěrečný test v dubnu na Hockenheimu.

BMW před letošní sezónou lehce upravilo své jezdecké složení. Po dvou letech z DTM odcházejí Andy Priaulx a Dirk Werner, když mnichovská automobilka angažovala Maxima Martina a rezervního pilota Red Bullu ve Formuli 1 Antónia Félixe da Costu. V týmu Schnitzer přitom budou spolu dva bývalí šampioni DTM Martin Tomczyk (titul šampiona DTM získal v roce 2011 s Audi) a Spengler.