Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

BMW: Obhájit titul v DTM bude obtížné

BMW: Obhájit titul v DTM bude obtížné

Mnichovská automobilka letos vyhrála vše co se dalo.

BMW bude podle šéfa oddělení motorsportu značky Jense Marquardta pracovat ještě usilovněji, aby dokázalo obhájit titul v DTM.

Mnichovská automobilka se letos po dvaceti letech vrátila zpět do německého mistrovství cestovních vozů a hned zaznamenala úspěch, když její jezdec Bruno Spengler získal titul.

BMW navíc získalo všechna ocenění, o která se bojovalo. Jeho pilot Augusto Farfus se stal Nováčkem roku, tým Schnitzer Motorsport uspěl v hodnocení týmů a BMW nasbíralo ze všech tří značek nejvíce bodů.

Jak Marquardt naznačil, BMW čeká těžká zimní příprava na další sezónu.

"Příští rok budeme obhajovat tituly šampionů, což je nejkrásnější situace, kterou jsme si mohli přát. To je přesně důvod, proč jsme se rozhodli závodit," řekl Marquardt, který v čele BMW Motorsport nahradil Maria Theissena.

"Jsme šťastní, že máme tuto roli, musíme ale ukázat nezbytnou úctu a skromnost.

Sport bude vždy sportem, vzhledem ke dvěma silným soupeřům jako jsou Audi a Mercedes-Benz nemůžete usnout na vavřínech, ale musíte tvrdě pracovat, abyste byli dlouhodobě konkurenceschopní. Na příští sezónu se budeme připravovat velmi svědomitě."


15. října byly homologovány všechny části vozů pro následující sezónu. To znamená, že všechny automobilky nebudou moci během zimy na svých vozech nic měnit.

To možná trochu stíží situaci týmu MTEK, který se připojí k týmům Schnitzer, RBM a RMG a bude závodit jakožto čtvrtý tým s BMW M3 DTM. Stejně jako ostatní bude mít tým možnost pouze testovat před začátkem sezóny při oficiálních testech.

"Přes zimu nás čeká tvrdá práce. Konec konců, budeme mít nový tým a další dva vozy, které bude BMW Team MTEK provozovat.

Jak můžete vidět, máme spoustu důvodu, abychom se těšili na následující rok. Jedna věc je nicméně jistá: nebude možné zopakovat tento historický úspěch - získat titul v roce, kdy jsme se vrátili,"
uzavřel Marquardt.