Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Podle brazilských médií míří EJ Viso k Andretti Autosport

Podle brazilských médií míří EJ Viso k Andretti Autosport

Dohoda ale ještě hotová není.

Brazilská média v pondělí zveřejnila zprávu, že venezuelský pilot EJ Viso se stal čtvrtým jezdcem týmu Andretti Autosport. Dobře informované americké zdroje ovšem následně popřeli, že by už Venezuelan měl s týmem podepsaný kontrakt, nicméně připouští intenzivní jednání mezi Visem a Andrettim. Nejde přitom jen o závodní sedačku pro Visa v IndyCar, ale také o spolupráci v juniorských sériích.
EJ Viso se po třech sezónách strávených s týmem KV Racing Technology v zimě s Kalkhovenovým a Vasserovým týmem rozešel a původně plánoval založit vlastní stáj – Team Viso Venezuela. Představoval si přitom podobnou spolupráci s existujícím týmem, jakou mezi sebou mají týmy Panther Racing a Dreyer & Reinbold Racing, ale jednání s týmem Bryana Herty a Steva Neweyho ke kýženému cíly nakonec nevedla.
Kromě závodění v IndyCar pracuje EJ Viso také jako manažer mladých venezuelských závodníků. V roce 2012 přivedl do série Star Mazda venezuelské piloty Bruna Palliho a Diega Ferreiru. První zmiňovaný se potom představil i v závodě Indy Lights na Auto Club Speedway. Andretti Autosport má týmy ve všech juniorských sérií od U.S. F2000, přes Pro Mazda (do roku 2012 Star Mazda), po Indy Lights.
Pokud se Viso s Andrettim na spolupráci dohodne, pravděpodobně někteří z jeho jezdců z programu Team Viso Venezuela rozšíří řady pilotů v Andrettiho juniorských týmech (ačkoliv Andretti Autosport už oznámil dva piloty pro letošní ročník Indy Lights i Pro Mazda a jednoho pilota pro U.S. F2000). O místo u obhájců titulu však usilují i další jezdci. Vloni za tým dvakrát startovala brazilská závodnice Ana Beatriz a ráda by na spolupráci navázala. S Andrettim jednal i management Jamese Jakese, který absolvoval dva ročníky s týmem Dale Coyne Racing.