Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Tagliani bude pokračovat s týmem Barracuda Racing

Tagliani bude pokračovat s týmem Barracuda Racing

Kanadský veterán přitom v říjnu oslavil už čtyřicítku.

Čtyřicetiletý Alex Tagliani rozhodně ještě v IndyCar nekončí. V loňské sezóně druhý nejstarší jezdec, který nastoupil do závodu IndyCar (v Indianapolisu jej „trumfnul“ o 8 let starší Jean Alesi), dostal smlouvu na letošní ročník. Bude pokračovat u týmu Bryana Herty a Steva Neweyho, který podle sponzorů nese název Barracuda Racing.
„Sezóna 2012 pro nás byla silná i přes výzvy, kterým jsme čelili, a výsledky nereflektují všechny naše úspěchy,“ řekl Tagliani. „V naší druhé sezóně se můžeme jen zlepšovat. Opravdu myslím, že s Toddem (Malloyem) coby inženýrem a se zkušenostmi, které přináší Bryan (Herta) a Steve (Newey) budeme ještě silnější. Bude skvělé ukázat, jak jsme silní a zlepšujeme se.“
Tagliani začal sezónu s motorem Lotus, po třech sezónách se stáj s Lotusem rozešla, vynechala závod v Sao Paulu a pokračovala od Indianapolisu s motorem Honda. V Texasu si Tagliani vyjel pole position a silný byl i v kvalifikacích na přírodních a městských okruzích. Z šesti kvalifikací se čtyřikrát probojoval do Firestone Fast Six. Z jedenácti závodů s motorem Honda za zády 8x dojel v první desítce.
„Spojení Alexe a našich mechaniků a inženýrů z BHA (Bryan Herta Autosport) vloni fungovalo opravdu dobře a my jsme se shodli, že pokračování s Alexem nám dá nejlepší šanci na vítězství v závodech a konkurenceschopnost na všech typech tratí, které si pro nás INDYCAR připravila,“ řekl Bryan Herta, v roce 2001 Taglianiho stájový kolega od týmu Forsythe Racing z CART. „Očekávání od Alexe, našich partnerů a nás jsou letos vyšší. Je skvělé vidět, že všechny kousky do sebe zapadají, všichni v Barracuda Racing se těší na letošní sezónu."
Pro tým Bryan Herta Autosport to bude teprve druhá celá sezóna v IZOD IndyCar Series, ale na kontě má mladá stáj už jedno vítězství z Indy500, Dan Wheldon zvítězil v roce 2011 teprve v druhém závodě týmu v IndyCar. O rok dříve se zase zázračně do závodu kvalifikoval Sebastian Saavedra. Paul Tracy a Jay Howard se přetahovali o poslední místo na startovním roštu, odvolávali své časy a už nebyli schopni překonat předchozí Saavedrův kvalifikační pokus.