Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

A.J. Allmendinger pojede i v Long Beach

A.J. Allmendinger pojede i v Long Beach

Tým chce, aby se důkladně připravil na Indy500.

A.J. Allmendinger absolvuje v letošní sezóně minimálně tři závody v IZOD IndyCar Series. Tým v sobotu potvrdil, že amerického pilota kromě závodů v Alabamě a Indianapolisu nasadí také za dva týdny v Long Beach.
„Rozhodli jsme se, že mu potřebujeme poskytnout víc času ve voze,“ řekl Tim Cindric. „Nechceme jet do Indianapolisu připraveni méně, než bychom mohli být. AJ se dál sžívá s týmem a je to pro nás dobrá investice nasadit ho někde, kde už závodil.“
A.J. Allmendinger závodil v Long Beach třikrát v Champ Cars, dojel dvanáctý, osmý a šestnáctý. Nejlepší výsledek v kvalifikaci si vyjel v roce 2005, kdy do závodu startoval z druhé řady jako čtvrtý.
„Není to ovál, ale je to více času v autě a pit stopy,“ řekl Allmendinger. „Je to vzrušující. Co jsem odešel (do NASCAR), tak mi ten závod chyběl. Jsem rodák z Kalifornie a vždycky to byl zábavný závod. Budu mít za sebou další závod a to na trati, kterou docela znám, takže se na to těším.“
Penske bude Allmendingerův start muset zaplatit z vlastní kapsy, takže zřejmě nasadí žlutý vůz v barvách Penske Truck Rental.
V ulicích Long Beach se představí minimálně 27 jezdců. K tradiční pětadvacítce se kromě Allmendingera připojí také Mike Conway startující za tým Rahal Letterman Lanigan Racing.