Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Smlouva s Barber Motorsports Parkem prodloužena

Smlouva s Barber Motorsports Parkem prodloužena

IndyCar Series na alabamské trati zůstane další 3 roky

Ještě minimálně další tři roky bude IZOD IndyCar Series závodit na okruhu Barber Motorsports Park u alabamského města Birmingham. Pár hodin před startem nedělního závodu to oznámili výkonný ředitel INDYCAR JEff Belskus a prezident a výkonný ředitel promotéra ZOOM Motorsports Gene Hallman. IndyCar tak v Alabamě zůstane minimálně do roku 2016. Letošní závod byl čtvrtým v pořadí.
„Jsme rádi, že jsme se dohodli na pokračování našich rychlých a všestranných závodů na Barber Motorsports Parku,“ řekl Belskus. „Nejenže je Barber úžasným místem k prezentaci našeho vyrovnaného a vzrušujícího závodění, ale také to INDYCAR umožňuje být přítomna na klíčovém jihovýchodním trhu a dále rozvíjet náš sport.“
Podle Hallmana byly letošní lístky prodány lidem ze všech padesáti amerických států a devíti zemí. Závod místní ekonomice ročně přináší 28 milionů dolarů.
„INDYCAR se stala v srdci Hlubokého jihu velmi populární a těšíme se, že budeme dál význam tohoto závodu rozvíjet,“ řekl Hallman. „Určitě cítíme, že INDYCAR je pro nás vhodný partner k tomu, abychom mohli předvádět to, co považujeme za nejlepší silniční okruh v USA.“
Okruh, za jehož vznikem stál George Barber, byl otevřen v roce 2003. Má délku 2,38 míle (3,83 km), patnáct zatáček a velké přetížení. Jezdci si jízdu po technicky náročném okruhu užívají. Měl být domácím okruhem pro tým Formule 1 US F1.