Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Briscoe a Jourdain jsou blízko startu v Indy500

Briscoe a Jourdain jsou blízko startu v Indy500

K tradičním 33 vozům stále chybí tři.

Ryan Briscoe a Michel Jourdain, Jr. brzy rozšíří startovní listinu letošního ročníku závodu 500 mil Indianapolis. Briscoe se už dohodl na smlouvě s týmem Chipa Ganassiho, Jourdain má startovat, steně jako loni, za stáj Rahal Letterman Lanigan Racing. Bobby Rahal potvrdil, že jeho tým do Indy500 nasadí trojici vozů.
Briscoe za tým Chipa Ganassiho startoval už v roce 2005, před koncem sezóny se zranil na oválu v Chicagu. V Indy500 startoval sedmkrát, jednou z Ganassiho týmem, jednou s týmem Luczo-Dragon Racing a posledních pět let s týmem Penske. Vloni získal pole position, závod dokončil na pátém místě, čímž vyrovnal svůj nejlepší výkon z roku 2007. Ganassi by jej měl potvrdit v průběhu týdne, maximálně 10 dní.
Mexický veterán Michel Jourdain, Jr. se svého druhého startu v Indy500 dočkal vloni po dlouholeté pauze, v Indianapolisu debutovat v roce 1996. Bobby Rahal potvrdil, že Mexičan je největším favoritem na sedačku u jeho stáje, za níž odjel dvě sezóny v CART a v roce 2003 získal třetí místo v šampionátu.
Start v Indianapolisu mají již kromě jezdců startujících v celém letošním šampionátu IndyCar potvrzen Carlos Muňoz (Andretti Autosport), Conor Daly (A.J. Foyt Enterprises) a A.J. Allmendinger (Team Penske). S Briscoem a Jourdainem se pole rozroste na 30 vozů. K tradičním 33 tak chybí tři vozy. Tým KV Racing oznámil, že třetí vůz přidat neplánuje. Ed Carpenter a jeho tým se chtějí rozhodnout nejpozději ve čtvrtek. Další vůz zvažují stáje Panther Racing a Dale Coyne Racing. Panther Racing by zřejmě nasadil vůz pro vítěze z roku 2004 Buddyho Rice. O start v Indy usiluje také Townsend Bell. Na tradičních 33 vozů se zřejmě startovní pole rozroste, ale stejně jako vloni nejspíše toto číslo nepřesáhne a do závodu se kvalifikují všichni přihlášení.