Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Oficiálně potvrzeno: Briscoe pojede Indy500 za Ganassiho

Oficiálně potvrzeno: Briscoe pojede Indy500 za Ganassiho

Sponzorem bude japonská společnost NTT DATA.

Australský pilot Ryan Briscoe má jistý start v letošním ročníku závodu 500 mil Indianapolis. Dnes jeho angažmá potvrdil tým Chipa Ganassiho, se kterým v roce 2005 v IndyCar začínal. Ganassi tak v Indianapolisu bude mít čtyři vozy – vedle Briscoea pojedou Franchitti, vítěz loňského závodu, Dixon a Kimball. Scott Dixon a Dario Franchitti mají na svém kontě dohromady pět vítězství v tomto slavném závodě.

„Jsem nadšený, že se ke Ganassiho týmu připojím na letošní pětistovku v Indianapolisu,“ řekl Briscoe. „Jet pro obhájce vítězství v tomto závodě, a to se stájovými kolegy, kteří tu už vyhráli, to je prostě neuvěřitelné. Pořád je tu hodně známých tváří, kteří byli s týmem, když jsem pro Chipa závodil v roce 2005. Nemůžu se těšit, až začneme.“

Briscoe je v podobné situaci, v jaké byl v roce 2007. Tehdy byl taktéž bez stálého angažmá v IndyCar, odjel jen závod v Indianapolisu a to s konkurenceschopným týmem Jaye Penskeho, kterému pomohl jeho otec Roger. Kromě jednoho startu v IndyCar startoval v American Le Mans Series, což zřejmě bude i letos.
„Všichni víme, že Ryan je talentovaný jezdec, měli jsme ho v našem týmu už dříve,“ říká Chip Ganassi. „Rychle se zase dostane o tempa, protože chápe, jak náš tým funguje. Příležitost mít ho zpátky u týmu ve čtvrtém voze po boku Daria, Scotta a Charlieho je něco velkého. Jsme taktéž nadšeni, že se k týmu přidala i společnost NTT Data. Mají dobrou reputaci díky svému zaměření se na inovace v IT, což z nich dělá ideálního partnera pro náš závodní program.“
Ryan Briscoe v Indianapolisu startoval sedmkrát. Třikrát se kvalifikoval do první řady, vloni startoval z pole position. Nejlepšími výsledky jsou dvě pátá místa z let 2007 a 2012. Na 2,5 mílovém oválu vedl 31 kol.