Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Detroitu pojede ve druhém Coyneově voze Conway

V Detroitu pojede ve druhém Coyneově voze Conway

Ana Beatriz by se pak mohla vrátit na ovály.

Dale Coyne letos poprvé zamíchá jezdeckou sestavou. Ana Beatriz měla místo jisté jen do pětistovky v Indianapolisu a tak ji v Detroitu Coyne nahradí. Dva závody na ostrově Belle Isle si užije Mike Conway. Vzhledem k dobrému výkonu, který Bia, jak se brazilské závodnici říká v Brazílii, předvedla v Indianapolisu, kde postoupila o 14 míst (nejvíce ze všech jezdců) a dojela patnáctá, se dá předpokládat, že ji Coyne na dalších oválech znovu do vozu číslo 18 posadí.
„Nejprve chci říct, že Bia odvedla ve voze 18 skvělou práci,“ řekl Dale Coyne. „Myslím, že to byl přínos, že jsme ji nechali závodit v předchozích závodech, kde Bia mohla předvést svojí formu, jak ukázala v Brazílii a Indy. Jsme také nadšeni, že se k nám připojí závodník se zkušenostmi s městskými okruhy, jako je Mike Conway. Mike během let ukázal, jak umí být silný na všech typech tratí, a těšíme se, že budeme mít v Belle Isle anglickou sestavu.“
Conway letos podruhé usedne do vozu, předtím se představil s týmem Rahal Letterman Lanigan Racing v Long Beach. Kvalifikoval se pátý, ale závod po poruše nedokončil. Vloni závodil za tým A.J. Foyta, ale před závodem ve Fontaně se rozhodl, že se již necítí způsobilý závodit na oválech, proto jej letos ve voze nevidíme.
„Jsem Daleovi za tuto příležitost velmi vděčný a těším se na závodní víkend, kde budu mít dvě příležitosti závodit se svými soupeři,“ řekl Conway. „Chybí mi jet celou sezónu, ale být stájovým kolegou Justina (Wilsona) je pro mě velmi vzrušující.“
Dale Coyne tak v Detroitu nasadí snad nejsilnější jezdeckou dvojici v dlouholeté historii týmu. V dalších závodech bude dál sestava rotovat. Před sezónou měl o místo zájem Stefan Wilson, mladší bratr Justina Wilsona. Prvních pět závodů odjela Ana Beatriz, v Indianapolisu startovala za Coynův tým také Pippa Mann.
V Detroitu uvidíme 25 pilotů. Kromě Conwaye má startovat také A.J. Allmendinger za tým Penske. Ovšem bohužel jezdecké pole bude ochuzeno o Oriola Serviu a tým Dreyer & Reinbold Racing (Panther DRR), protože stáj nemá sponzory, aby v letošním ročníku mohla pokračovat.