Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panther Racing zvažuje propuštění JR Hildebranda

Panther Racing zvažuje propuštění JR Hildebranda

Nahradit by jej mohl Oriol Servia.

Pětadvacetiletý Američan JR Hildebrand se možná záhy ocitne bez závodní sedačky. Tým Panther Racing, za který závodí už třetí sezónu, s ním totiž není spokojený a poté, co Hildebrand vypadl z pětistovky v Indianapolisu po vlastní jezdecké chybě, zvažuje Američanovo propuštění. Ve voze číslo 4 by jej mohl nahradit Oriol Servia, který do pětistovky v Indianapolisu závodil za tým Dreyer & Reinbold Racing. Ale stáj, která měla od loňské pětistovky alianci právě s týmem Panther Racing a vystupovala pod názvem „Panther DRR“, kvůli nedostatku financí přerušila provoz, Servia je tak volným jezdcem.
Vůz Panther Racing sponzoruje Národní garda. Jednotky národní gardy z Indiany a Alabamy sledovaly společně závod ze své základny v Afghánistánu, Hildebrandovo vypadnutí tak viděli v přímém přenosu a miliony diváků po celém světě zase viděli jejich zklamání, protože je snímaly televizní kamery.
„Nic mě nemrzelo tolik, jako sledovat reakci vojáků na tu nehodu,“ řekl John Barnes pro IndyStar, jeden ze spoluvlastníků týmu. „Chceme je reprezentovat tím nejlepším možným způsobem.“
Hildebrand už svému týmu a Národní gardě jednu divokou chvilku v Indianapolisu připravil. V roce 2011 ve svém prvním závodě v Indianapolisu mířil za vítězstvím, ale v poslední zatáčce závodu havaroval a cílem jeho poškozený monopost proklouzal až na druhém místě za vítězným Danem Wheldonem.
Havárie v letošním závodě v Indianapolisu není jediným důvodem, proč tým zvažuje výměnu Hildebranda. V předešlých čtyřech závodech sice dojel pátý v Long Beach, ale v St. Petersburgu hloupě boural (pod žlutými vlajkami najel zezadu do Powera), v Alabamě a Sao Paulu skončil ve druhé desítce a v průběžném pořadí je na 19. místě.
IZOD IndyCar Series teď čeká maraton pěti závodů během následujících čtyř závodních víkendů. Tento víkend dva závody v Detroitu, za týden v sobotu noční závod v Texasu, další týden Milwaukee a čtvrtý červnový víkend závod v Iowě. Na soupisce pro detroitské závody prozatím figuruje u týmu Panther Racing Hildebrand, ale to se může změnit.