Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Dale Coyne v Texasu dá šanci Pippě Mann

Dale Coyne v Texasu dá šanci Pippě Mann

Pojede ve voze, který vyhrál v Detroitu.

Střídání jezdců u týmu Dale Coyne Racing pokračuje. Na oválu v Texasu v sobotu večer posadí Coyne do vozu číslo 18 britskou závodnici Pippu Mann, která startovala ve třetím voze týmu v Indianapolisu. Tento vůz bude v letošním ročníku řídit už třetí pilot. Prvních pět závodů odjela Ana Beatriz a v Detroitu v obou závodech startoval Mike Conway. Conway první závod vyhrál a v druhém dojel třetí, nicméně už vloni před posledním závodem oznámil své rozhodnutí nadále nezávodit na oválech a ani vítězství v Detroitu jej nepřimělo své stanovisko změnit. Možnost, že by v Texasu nastoupil, už v cíli detroitského závodu rezolutně odmítal.
Pro devětadvacetiletou britskou závodnici půjde o šestý závodní víkend v IndyCar. Debutovala přede dvěma lety v Indianapolisu s týmem Conquest Racing. Měla odjet ještě tři závody za Rahal Letterman Lanigan Racing, ale po zranění z tréninku musela odstoupit ze závodu v New Hampshire, poté závodila v Kentucky a nakonec v Las Vegas, kde byl závod po hromadné nehodě, při níž zahynul Wheldon, a Mann byla jedním ze čtyř pilotů, jejichž vozy se při karambolu odlepily od dráhy, zrušen.
„Jsem velmi nadšená, že budu zpátky u Dale Coyne Racing na závod Firestone 550k na Texas Motor Speedway. Měli jsme v Indianapolisu skvělé auto a těším se, že v sobotu večer pod umělým osvětlením přivezu týmu dobrý výsledek. Jsme nadšená, že budu ve voze číslo 18, který v Indianapolisu dojel na 15. místě a v Detroitu minulý víkend jeden závod vyhrál a v druhém byl třetí,“ řekla britská závodnice.
Mann zajela dobré výsledky na oválech ve své druhé sezóně v Indy Lights v roce 2010. V Indianapolisu, Kentucky a Homesteadu získala pole position. V Kentucky i vítězství, na Chicagoland Speedway byla druhá. Tým Dale Coyne Racing v Texasu obhajuje vítězství. Vloni na tomto oválu s vysokým klopením triumfoval Justin Wilson.
„Jsme rádi, že máme Pippu na závod v Texasu zpět u týmu,“ řekl Dale Coyne. „V Indianapolisu se probíjela polem, a kdyby neměla kontakt se zdí, myslím, že by zajela skvělý výsledek.“