Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ross Brawn vítězství neočekává

Ross Brawn vítězství neočekává

Vlhká trať by ale mohla pomoci.

Přestože se piloti Mercedesu umístili na druhém, respektive čtvrtém místě v kvalifikaci na VC Kanady, šéf stáje Ross Brawn nevěří, že by byl tým schopen vyhrát.

Pokud se závod odehraje na suchu, šance jsou podle Brawna nízké.

"Je zde možnost předjíždět," řekl Angličan. "Doufám, že zde dojde ke změnám v pořadí způsobem, abychom měli aspoň malou šanci. Jenže kvůli možnosti předjíždět, kterou nám tento okruh nabízí, nebude možné doufat, že se věci odehrají jak v Monaku. Bitva ale bude fascinující."

"Myslím, že další velmi důležitá věc v závodě bude vyvážení vozu. Trať je stále ve fázi vývoje a na dlouhých úsecích může vést k zrnění. Vůz musí být dobře vyvážen, aby k tomu nedošlo. Pokusíme se to vyřesit. Bude to velmi zajímavé."

Stejně jako v jiných závodech bude velmi důležité využití pneumatik.

"Máme možnost vybrat si pneumatiky, na kterých budeme začínat (pokud bude trať suchá a vzhledem k tomu, že kvalifikaci absolvovaly vozy s přechodnými pneumatikami). Výběr je volný mezi měkkou a tvrdou směsí. Bude potřeba se v tomto rozhodnout."

Mokrá trať by ale byla pro tým příznivější: "Naše přechodné pneumatiky nejsou moc opotřebované, nezbývá nám už ale žádná nepoužitá sada. Nemyslím si ale, že by se jiným týmům podařilo zachovat některou nedoknutou. Může to být v závodě zajímavý faktor. Pro nás jsou proměnlivé podmínky příhodné," nechal se slyšet Angličan.

Brawn také nezapomněl pochválit svého krajana Lewise Hamiltona za výkon, kterému chyběla k poražení prvního Vettela jen necelá desetina.

"Lewisovy výkony se během víkendu pomalu zlepšovaly. Zůstal extrémně koncentrován. Pracoval s inženýry správným způsobem."

Připomeňme jen, že Hamilton v Montrealu vyhrál již třikrát v letech 2007, 2010 a 2012.