Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Zemřel Jason Leffler

Zemřel Jason Leffler

Středeční noc dne 12. června 2013 se stala osudnou Jasonu Lefflerovi, který se účastnil závodu Sprint Car Heat Race (závody na malých, oválných, často prašných tratích ve speciálně upravených, vysoce výkonných vozech) na Bridgetsport Speedway v New Jersey. Jeho vůz se po nárazu do zdi několikrát převrátil na předním úseku prašné trati. Závod byl ihned zastaven, Leffler byl letecky přepraven do Crozer-Chester Medical Center, nedaleko města Chester ve státě Pensylvánie. Dál už se nezávodilo.

Sedmatřicetiletý Leffler, s přezdívkou “LefTurn“ byl prohlášen za mrtvého krátce po deváté hodině.

K jeho smrti se se soustrastnými vzkazy rodině vyjádřilo samotné vedení NASCAR, četní jezdci jak z řad NASCAR, tak i IndyCar.

Jason Leffler se narodil 16. září 1975 v Kalifornii. Svou závodní kariéru odstartoval v sérii USAC, kde dokázal třikrát po sobě vyhrát Midget šampionát (1997,1998,1999). V roce 1999 si odbyl čtyři starty v sérii Busch a nedlouho na to začal závodit v Indy Racing League. Plný úvazek v NASCAR ho čekal v roce 2000. Nationwide sérii opustil v roce 2007 s dvěma vítězstvími a sérii Camping World zakončil v loňském roce s jednou výhrou. Ve Sprint Cupu jsme ho mohli vidět v posledním odjetém závodě sezóny, a sice v Poconu. Dohromady si nasbíral čtyři sta dvacet tři startů ve všech třech nejvyšších sériích NASCAR.

Jason Leffler se přidal k mnoha jezdcům, kteří přišli o svůj život během závodění. Tato tragédie nám znovu a znovu připomíná, že podstata závodění, kterou tak milujeme, je stejně tak nebezpečná.