Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Perný víkend pro Ryana Briscoea

Perný víkend pro Ryana Briscoea

Australana čekají závody IndyCar i ALMS.

Australský pilot Ryan Briscoe potřetí usedne do vozu číslo 4 stáje Panther Racing. Po závodech v Detroitu a Milwaukee se představí také na oválu Pocono Raceway. Jenže Briscoe se před sezónou zavázal absolvovat celý ročník American Le Mans Series se stájí Level 5 Motorsports a ALMS tento víkend závodí na okruhu Lime Rock Park v Connecticutu.
Briscoe se zúčastní obou podniků. Ovál v Poconu si vyzkoušel už 25. června při testech pro dodavatele motorů. Znovu se po dvoumílové trati projede 4. července při oficiálních testech IndyCar. Potom ovšem zamíří do Connecticutu. Protože zmešká sobotní kvalifikaci, v neděli do závodu odstartuje z posledního místa.
„Bude to perný víkend, závodit zároveň za s vozem Chevrolet Národní gardy v Pocono a s Level 5 v Lime Rocku,“ řekl Briscoe. „Je skvělé, že mi Panther Racing dá příležitost závodit v Pocono i přes to, že tam nebudu v sobotu na trénink a kvalifikaci. Naštěstí dostanu možnost připravit vůz na závod a je pro nás velkým bonusem, že jsme zde testovali minulý týden a tento máme oficiální test.“
Panther Racing si na závod přichystá speciální patriotický nátěr, vůz u příležitosti amerického dne nezávislosti vyvede v barvách americké vlajky. IndyCar v Pocono závodila naposledy 20. srpna 1989, pak ovál v pensylvánských horách opustila, protože bezpečnostní standardy nevyhovovaly. Nicméně okruh v posledních letech prošel výraznou modernizací, dostal nový povrch či bariéru SAFER.