Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Conway v Torontu a Houstonu, Mann ve Fontaně

Conway v Torontu a Houstonu, Mann ve Fontaně

Dale Coyne obsadil vůz #18 na většinu zbývajících závodů.

Po vítězství a třetím místu při závodním víkendu v Detroitu bylo nasnadě, koho Dale Coyne posadí do vozu číslo 18 tento víkend na závody v Torontu. Šanci opět dostal britský závodník Mike Conway. Coyne rovnou oznámil, že Conway pojede i v Houstonu, kde taktéž IndyCar jede dva závody během jednoho víkendu.
„Snad navážeme na to, kde jsme skončili v Detroitu,“ řekl Conway. „Toronto je jeden z mých oblíbených okruhů a není důvod, proč bychom si tu nemohli vést dobře. Houston bude pro hodně lidí novinkou, ale Dale Coyne, a můj stájový kolega Justin, tu závodili v Champ Cars, takže doufám v jejich zpětnou vazbu. Měly by to být pro nás dobré víkendy a chci poděkovat Daleovi, že mi dal šanci se jich zúčastnit.“
Kromě startů za Dale Coyne Racing v Detroitu se Conway letos představil také s týmem Bobbyho Rahala v Long Beach a mimo InyCar startoval ve třídě LMP2 ve World Endurance Championship s týmem G-Drive Racing.
Dale Coyne obsadil svůj druhý vůz i pro jeden další závod. Ve finálovém podniku letošní sezóny na Auto Club Speedway v kalifornské Fontaně jej svěří britské závodnici Pippě Mann. Mann s týmem startovala v Indianapolisu, Texasu a Poconu.
„Učím se pokaždé, když jsem ve voze. Chlapci dělají skvělou práci a díky nim se cítím doma jak u týmu, tak ve voze DW 12,“ řekla britská závodnice. „Je skvělý pocit mít majitele týmu, který s vámi pracuje tak tvrdě, jako se mnou pracuje Dale, který se snaží mi pomoci být zpět v jednom z jeho vozů, a nemůžu se dočkat, až poprvé pojedu ve Fontaně.“
Coyneovi zbývá obsadit vůz na zbývající tři závody, na přírodní okruhy Mid-Ohio, Sonoma Raceway a okruh v ulicích Baltimoru. Před závodem v Poconu tým testoval bývalého pilota a vicemistra Indy Lights James Davisona, který nikdy v IndyCar nestartoval. Před sezónou se stájí testoval také mladší bratr Justina Wilsona Stefan.