Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Praga využije ke své propagaci závod IndyCar v Torontu

Praga využije ke své propagaci závod IndyCar v Torontu

Česká značka proniká do USA skrze výrobu motokár.

Pokud si nějaký český fanoušek najde cestu na závody IZOD IndyCar Series v Torontu, uvidí tam známou značku. K prezentaci svých severoamerických aktivit totiž závod využije český výrobce závodních aut Praga. Kromě závodních speciálů se Praga soustředí také na výrobu motokár a právě ty bude v Torontu prezentovat. Za tímto účelem se spojí s osmnáctiletým kanadským pilotem Indy Lights. Matthew Di Leo v Torontu pojede svůj druhý závod Indy Lights, předtím startoval v Long Beach a dojel na pátém místě, závodí za vlastní tým MDL Racing.
De Leo byl jedním z prvních závodníků, který v Americe začal závodit na motokárách Praga. V současné době Pragu úspěšně v severní Americe v motokárách reprezentuje jeho jmenovec Marco De Leo, ale příbuzenský vztah mezi oběma závodníky není.
Bližší detaily partnerství by Di Leo a Praga měli zveřejnit právě v Torontu, kde mladý Kanaďan žije. Návštěvníci závodu IndyCar si budou moci v zázemí okruhu prohlédnout motokáry českého výrobce, získat informace o závodních speciálech Praga a o Matthewovi Di Leovi a prohlédnout si vůz, s nímž Di Leo vloni dojel na čtvrtém místě v šampionátu US F2000.
„Matthew byl jedním z prvních jezdců, kteří začali v Severní Americe závodit s Pragou. Podporoval a propagoval naší značku od jejího počátku, takže jsme šťastní, že obnovíme spolupráci s MDL Racing,“ řekla ředitelka Pragy pro vztahy s médii Krystle Carrara. „Di Leo je určitě talentovaný jezdec, úspěšný na i mimo závodní okruh. Praga je šťastná, že je součástí jeho úspěšného růstu a věří, že toto partnerství nám umožní získat potencionální klienty v Severní Americe.“