Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhovor s Adrianem Sutilem

Rozhovor s Adrianem Sutilem

Ale ani jsem nepomyslel na to, že by moje kariéra už skončila.

Adrian Sutil strávil celou svou kariéru v týmu Spyker/Force India, ale tuto sezónu odjede v Sauberu. V rozhovoru pro Skysports prozradil, co si myslí o motorech Ferrari, i to zda se bál, že se do F1 už nikdy nevrátí.

Co vás na Sauberu přitahuje?

Adrian Sutil: "Je to velmi blízko k mému domu, kde žiji. Líbí se mi život ve Švýcarsku. Znamená to, že se mohu dostat do továrny svým autem. To mi během sezóny ušetří čas, který bych strávil cestováním. Tým má správné cíle, je stabilní, tradiční a těším se na práci s nimi."

Myslíte si, že motor Ferrari bude tak dobrý, jak do teď? Máte nějaké obavy?

AS: "Věřím, že Ferrari ví, jak se staví motory a to je důvod, proč si myslím, že bude opravdu dobrým partnerem. Mercedes samozřejmě také dělal opravdu silné motory, ale pokud se podíváte zpět, rozdíly v motorech byli mezi Renaultem, Mercedesem a Ferrari dost malé. Myslím, že s každým se jezdilo trochu jinak, ale celkový balík Ferrari býval velmi dobrý."

Bude testování nyní důležitější než před tím?

AS: "Určitě bude velmi, velmi důležité, ale možnosti zůstávají omezené. Myslím, že v posledních letech je velmi náročné být kompletně připraven na první závod, protože času je velmi málo. Minulý rok jsem měl před prvním závodem jen dva, nebo tři dny testů. Nikdy to není optimální, ale co můžeme dělat? Myslím, že všichni jsme na jedné lodi a toto je nyní výzvou Formule 1."

Lotus v pondělí oznámil, že se nezúčastní prvních testů v Jerezu. Myslíte, že to bude pro ně nevýhoda?

AS: "To pro ně určitě není dobré, ale neznám podrobnosti, ani kde nastal problém. Ale myslím si, že potřebujete každý dostupný den testů. To bude v tomto roce klíčové."

Není mnoho jezdců, kteří se po ztrátě sedačky dokázali vrátit do F1. Báli jste se, že se vaše kariéra skončila?

AS: "Ne, ve skutečnosti ne. Bral jsem to jako přestávku a nepřemýšlel jsem o budoucnosti. Bylo příjemné udělat krok zpět, zamyslet se nad vším a učinit rozhodnutí o tom, co skutečně chci dělat. Ale já, vím co můžu dokázat, a nakonec jsem dostal šanci vrátit se zpět. Tým opět potřeboval mé jezdecké schopnosti, které jsem již v průběhu let ukázal a já jsem se s radostí vrátil zpět. Takže jsme se dokázali snadno dohodnout. Ale ani jsem nepomyslel na to, že by moje kariéra už skončila. Nejsem ten typ. Nevzdávám se, a dívám se dopředu. Je zde také mnoho jiných kategorií a také mnoho dalších věcí, které můžete v životě dělat. Není to jen o Formule 1."

Jaké číslo jste si vybrali pro rok 2014?

AS: "Sepsal jsem svá přání (pro FIA, poznámka redaktora), ale nevím, jak se to dále vyvíjí. Beru to jako překvapení.