Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil od Sauberu očekává velký krok vpřed

Sutil od Sauberu očekává velký krok vpřed

Pořádně prý tým začne testovat až v Bahrajnu.

Adrian Sutil očekává po slabém začátku v předsezónních testech v Jerezu od svého týmu Sauber ještě před začátkem sezóny Formule 1 "obrovský" krok vpřed.

Němec se po většinu svých testovacích jízd ve Španělsku potýkal s malou přilnavostí vozu. Nový aerodynamický balíček, který tým nasadí už v dalších testech v Bahrajnu, však podle něj výrazně pomůže.

"Test pro nás byl spíše takovou první vyjížďkou,"
řekl. "Neměli jsme na autě všechny díly, takže ta specifikace byla velmi, velmi odlišná od té, s jakou nastoupíme do závodu a také v Bahrajnu.

V Bahrajnu budeme moct začít pořádně testovat za lepších teplot, podmínky se budou více podobat těm závodním a snad také se zcela novým balíkem vylepšení na voze.

Těším se na to, jelikož tento test byl velkou zkouškou pro vůz i pro celý tým."


A jak odlišný podle něj bude vůz Sauberu v Austrálii oproti tomu, co tým představil v Jerezu? "Ve srovnání s tím, co jsme měli tady, to pro nás bude obrovský krok.

Doufám, že se dokážeme posunout o několik sekund. V tomto momentu je to však jen odhad. Musíme zjistit, jak rychle se dokážeme zlepšit.

Nyní by to mělo být jen a jen lepší. V továrně máme zatím jen tak položené ještě velké množství přítlačných součástek. Když je nasadíme na vůz, mělo by to zabrat."