Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Toro Rosso jsou před závěrečnými testy klidní

Jezdci Toro Rosso jsou před závěrečnými testy klidní

Tým se stále potýká s problémy s motorem Renault.

Jean-Eric Vergne a Daniil Kvjat se snaží uklidnit Toro Rosso po velmi obtížném vstupu jejich týmu do předsezónních testů.

Juniorský tým Red Bullu zatím neprožívá příliš klidné testy, jelikož se, stejně jako další týmy využívající motory Renault, potýká jejich vůz STR9 s velkým množstvím problémů.

Před prvním volným tréninkem na Velkou cenu Austrálie však jezdce a týmy ještě čekají čtyři dny testů a jezdci Toro Rosso věří, že během nich dojde u týmu ke zlepšení.

"Samozřejmě potřebujeme zůstat klidní," řekl Vergne. "Je to docela snadné, jelikož ještě není první závod.

Myslím, že je tu spousta dalších lidí, kteří jsou ve stresu, takže zůstávám pozitivní.

Máme dobré lidi a věřím, že i Renault má nejlepší lidi pro to, aby opravili své problémy, a jsem si jistý, že brzy budeme mít něco opravdu dobrého."


Jeho nový týmový kolega Kvjat, který nahrazuje Daniela Ricciarda, dodal: "Neměli bychom panikařit a já vím, že nebudeme. Všechno by mělo být v pořádku.

Nedokážu vám říct konkrétní den nebo závod, ve kterém už budeme dostatečně silní, musíme jen stále tvrdě pracovat. Jsme ve fázi dohánění ztráty, jsem si ale jistý, že to zvládneme."


Vergne pak dodal, že rychlost vozu Toro Rosso je lepší, než se zatím během testů ukázalo.

"(Minulý týden v Bahrajnu) jsem odjel dvě dobrá kola, kdy vůz fungoval, pak jsem ale kvůli červeným vlajkám musel zajet do boxů," řekl Francouz.

"Byly by to opravdu dobré časy na kolo s ohledem na to, že jsme toho příliš nenajezdili a také ve srovnání s našimi přímými konkurenty to vypadalo opravdu dobře. Tohle tedy také musíme vzít v úvahu a zůstat pozitivní.

Zatím ještě nepřišel první závod a stále nás čekají čtyři dny testů. Mám velkou důvěru ve všechny lidi, kteří v tuto chvíli pracují na opravení problémů."