Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jean-Eric Vergne hledá volné místo v IndyCar

Jean-Eric Vergne hledá volné místo v IndyCar

Vydá se ve stopách Bourdaise a Pagenauda?

Jean-Eric Vergne po třech letech přišel o sedačku u týmu Toro Rosso a v F1 už nyní žádná volná místa nejsou. Francouzův pohled tedy zabloudil za oceán, kde se jezdí americká série IndyCar.

"Toto Rosso prostě není tým, v němž by mohl jezdec zůstat delší dobu, a to ani pokud porazí týmového kolegu," řekl Vergne, který letos porazil nováčka Daniila Kvjata o 14 bodů. Přesto do Red Bull Racingu vzali mladého Rusa, který se tak připojil k dalšímu Vergneho bývalému kolegovi - Danielu Ricciardovi.

"Vidím, co Ricciardo letos dokázal a jsem si jistý, že já bych dokázal totéž. Teď ale není čas litovat, že musím opustit Toro Rosso, jsou přece i možnosti mimo F1. Chci se dostat do série, kde budu opět vyhrávat závody a bojovat o vítězství v šampionátu.

Rád bych závodil v americké IndyCar. Myslím, že je to skvělá soutěž. Samozřejmě bych se musel hodně učit a nebudu se tvářit, že mohu okamžitě vyhrát všechny závody, nebo že to pro mě na oválech bude hračka. Evropan se musí v Americe hodně učit, ale mnoho Evropanů se po čase stalo skvělými oválovými závodníky a s takovým množstvím okruhů a městských tratí v kalendáři IndyCar bych mohl být okamžitě dobrý. Americký styl závodění se mi vždycky velmi líbil a vždy jsem se zájmem sledoval dění v IndyCar. Nyní je správný čas, abych se tam pokusil prosadit."

Z bývalých jezdců F1 letos za oceánem hledali štěstí například Takuma Sato i Justin Wilson.

VC Velké Británie - Toro Rosso - Jean-Eric Vergne