Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vergne: Ještě jsem neukázal vše

Vergne: Ještě jsem neukázal vše

Francouz si hledá místo v jiném týmu.

Zatímco 16 letý Holanďan Max Verstappen slaví podpis smlouvy s týmem Formule 1 a Scuderia Toro Rosso už plánuje promo jízdy v ulicích Amsterdamu, pro Jean-Erica Vergna začalo velice náročné období. Do konce sezóny zbývá ještě 8 závodů, ale on už ví, že tým ztratil zájem o jeho služby a všichni kolem jsou teď zvědaví, kam povedou jeho další kroky.

Francouz ještě loni soupeřil s Danielem Ricciardem a v roce 2012 dokonce získal více bodů než on. Australan si však nyní měří síly se Sebastianem Vettelem, na jeho místě v Toro Rosso se udomácnil ruský mladík Daniil Kvjat a pokud chtějí Red Bull a Scuderia Toro Rosso najmout ještě mladšího Nizozemce, pro Vergna už prostě nezůstáva místo.

VC Německa - Toro Rosso - Jean-Eric Vergne

24 letý pilot se však nevzdává a prostřednictvím Twitteru svým fanouškům naznačil, že se pokusí získat místo v jiném týmu: "Toro Rosso je dobrá škola, hodně jsem se tady naučil a teď se soustředím na konec sezóny. Zároveň pracuji na sezóně 2015. Ještě jsem neukázal všechno."

K nové situaci se už prostřednictvím Twitteru krátce vyjádřil i další junior Red Bullu, Carlos Sainz: "Hodně lidí se nyní ptá, co budu dělat. Pro všechny mám stejnou odpověď jako na začátku sezóny. Budu tvrdě a vytrvale pracovat a… vyhraju WSR!" (World Series by Renault)