Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vergne: Toro Rosso si mě chce nechat

Vergne: Toro Rosso si mě chce nechat

Poslední slovo však bude mít někdo jiný.

Poté, co v Japonsku Sebastian Vettel svému šéfovi oznámil odchod z Red Bullu, ukázali Červení býci záviděníhodnou rozhodnost a okamžitě oznámili přestup Daniila Kvjata z Toro Rosso. Se zaplněním uvolněného místa v juniorském týmu však už dlouho váhají. Jedním z favoritů je současný jezdec Jean-Eric Vergne, který se už sice mezi juniory nepočítá, ale stáj si cení jeho zkušenosti a mohl by být dobrým mentorem pro 17 letého Maxe Verstappena. V druhém rohu ringu však stojí Carlos Sainz mladší, vítěz prestižní Formule Renault 3.5, do jehož kariéry již Red Bull hodně investoval a jediným logickým krokem je posadit ho do vozu F1. Tedy logickým krokem z pohledu Red Bullu. Scuderia Toro Rosso by si prý velmi ráda ponechala zkušeného Francouze.

"Šance na setrvání v Toro Rosso je rozhodně vyšší než před měsícem," prozradil b Brazílii Vergne. "Celý tým chce, abych zůstal, protože jsme spolu už hodně dokázali. I letos bychom měli mnohem více bodů (nebýt selhání techniky) a rádi bychom dostali další šanci a stavěli na tom, co jsme se letos naučili. Mohli bychom získat mnohem více bodů než letos. Jsem si jistý, že příští rok už bude vůz skutečně konkurenceschopný a budeme moci bojovat o dobré pozice."

Vergne přišel do Toro Rosso spolu s Danielem Ricciardem a v první společné sezoně nasbíral více bodů než on, ale Red Bull Racing si do týmu přesto vybral Australana. Nebýt Vettelova a Kvjatova přestupu, pravděpodobně by se na konci sezóny s Formulí 1 loučil, ale teď může dost ještě jednu šanci. Nemůže však doufat ve více než kontrakt na jednu sezónu.