Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Petrov bude závodit za Mercedes v DTM

Petrov bude závodit za Mercedes v DTM

Je prvním Rusem, který nastoupí do této německé série.

Bývalý pilot Formule 1 Vitalij Petrov bude v letošní sezóně závodit v seriálu DTM, když podepsal smlouvu s Mercedesem-Benz.

Rus na počátku letošního roku v portugalském Algarve testoval jeden z vozů C-coupé. Loni se přitom zúčastnil demonstračních jízd v rámci domácího závodu DTM na okruhu v Moskvě.

"Jsem si vědom toho, že je přede mnou spousta učení, mám ale rád výzvy a rád jsem to přijal," řekl Petrov, který mezi lety 2009 až 2012 závodil ve Formuli 1 v týmech Renault/Lotus a Caterham.

"Při svém prvním testu v Portimau jsem se mohl poprvé seznámit s celým týmem a získat cit pro vůz, což je pro mě důležité vzhledem k tomu, abych mohl využít svých silných stránek."

Mercedes-Benz zatím neoznámil, do kterého ze svých týmů Petrova umístí. Mezi dalšími potvrzenými členy sestavy Mercedesu v DTM jsou Gary Paffett, Daniel Juncadella a Paul di Resta, který se po třech letech vrací k Mercedesu do šampionátu, který v roce 2010 celkově vyhrál.

Šéf oddělení motorsportu Mercedesu Toto Wolff očekává, že Petrov jakožto první Rus v DTM pomůže pozvednout úroveň této série ve své zemi.

"Jsem si jistý, že bude platným členem našeho týmu," řekl Wolff.

"Vitalij je skvělý sportovec a reprezentant své země, který již ukázal své schopnosti tím, že mimo jiné dosáhl pódiového umístění ve Formuli 1.

Pro Mercedes-Benz bude také velkým přínosem, a to zejména na ruském trhu."