Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sutil bude zítra testovat spolu s Gutiérrezem

Sutil bude zítra testovat spolu s Gutiérrezem

Kvůli problému s motorem dnes Němec odjel jen jedno kolo.

Adrian Sutil bude oproti původním plánům nakonec testovat v Bahrajnu také zítra ráno poté, co toho dnes příliš nenajezdil.

Už v úvodním kole dnes ráno v Sutilově sauberu vypověděl službu motor. Tým se rozhodl jej vyměnit, což vzhledem k časové náročnosti znamená, že se Němec ve zbytku dne již na trati neobjevil.

Tým měl původně v plánu věnovat poslední den předsezónních testů Estebanu Gutiérrezovi, vzhledem k dnešním problémům s motorem se však Sauber rozhodl dát zítra příležitost oběma svým pilotům.

"Dnes jsme bohužel narazili na problémy v motoru a jako preventivní opatření jsme se rozhodli motor vyměnit, což znamená, že jsme dnes mohli absolvovat jen jedno kolo," řekl hlavní traťový inženýr Giampaolo Dall'Ara.

"Výměna nicméně trvala mnohem déle a v určité fázi odpoledne jsme se rozhodli, že se začneme zaměřovat na neděli a připravíme se na závěrečný den testů."

Gutiérrez, který jezdil i v pátek, byl se zlepšením, kterého tým dosáhl, spokojen. Sauber však podle něj stále čeká spousta práce.

"Celkově jsme dosáhli nějakého zlepšení," řekl Gutiérrez.

"Dnes jsme se nezaměřovali na výkonnost, ale spíše na závodění a postupovali jsme tak, jak se na závod připravují mechanici a inženýři.

Dnes jsme dokázali zvládnout celý náš program, což je pozitivní, samozřejmě však máme ještě hodně práce na voze a na spolehlivosti. Není to nic specifického, potřebujeme jen dělat pokroky."