Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lotus bude připraven v dubnu

Lotus bude připraven v dubnu

"Pilot nedokáže předvídat ani chování auta v nejbližší zatáčce."

Po odvážných prohlášeních o rychlosti nejnovějšího čtyřkolového bojovníka Lotusu, přicházejí postupně z Enstone i podstatně skromnější prohlášení. Nick Chester, technický ředitel Lotusu, předpokládá, že E22 uvidíme v plné formě až během Velké Ceny Bahrajnu, která se uskuteční až příští měsíc.

"Všechno bude do velké míry záviset na pokroku, který dosáhneme ve spolupráci s Renault Sport", odpověděl Chester na otázku ESPN, které chtělo vědět, kdy bude E22 plně konkurenceschopné.

"Nemyslím, že by to bylo o tom, že jsme nepochopili pohonnou jednotku. Spíše je to o tom, že jsme toho příliš mnoho nenajezdili. Potřebujeme absolvovat více kilometrů. Renault ty kilometry potřebuje, aby se ujistil, že jejich jednotka má vše co potřebuje a my je potřebujeme, abychom se ujistili, že naše auto vydrží závodní vzdálenost."

Navzdory všem problémům se spolehlivostí zůstává Chester pozitivně naladěn, protože věří, že se jim podařilo připravit skutečně dobrý vůz: "Máme dost dobrou úroveň přilnavosti a to přesto, že jsme kvůli pravidlům ztratili velké množství přítlaku. Největší problémy se týkají spolupráce šasi s pohonnou jednotkou a prací rekuperačních systémů. Některé problémy způsobují, že jezdec nedokáže předvídat ani chování auta v nejbližší zatáčce. Systémy nedělají pokaždé přesně to samé. S takovým vozem se závodí velmi těžko a stojí nás to hodně času (na kolo).“