Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lotus chce dohnat Williams

Lotus chce dohnat Williams

V Austrálii mohli být mezi Massou a Nasrem.

Lotus je povzbuzen dobrými výkony jeho vozů během předsezónních testů i víkendu Velké ceny Austrálie a výkonem motorů Mercedes. Nic na tom nezměnila ani katastrofa z prvního kola melbournského závodu, během kterého museli odstoupit oba jeho jezdci. Jsou si jisti, že mají rychlejší vůz než Red Bull a plánují co nejdříve dohnat i Williams.

"Jsme přiměřeně spokojení," řekl technický ředitel Lotusu, Nick Chester. "Viděli jsme, že se můžeme pravidelně dostat do poslední části kvalifikace, ale chceme víc. Chceme uzavřít mezeru za Williamsem a odříznout se od skupiny za námi a ještě mnohem více!

Závod byl pro nás zklamáním, protože nebýt odstoupení, mohli oba jezdci získat pořádnou kopu bodů. Nebýt té nehody a technického problému, nejspíš bychom mířili na páté a šesté místo. Oba jezdci se kvalifikovali před Felipe Nasra který dojel pátý a naše páteční dlouhé jízdy vypadaly velice slibně, takže nevidím důvod, proč bychom neměli skončit před ním."

Red Bull a Toro Rosso od Austrálie vyčítají Renaultu nízký výkon jeho motoru a špatnou ovladatelnost, která jim brání dostat ze svých vozů maximum. Lotus jistě udělal dobře, když během zimní přestávky vyměnil Renault za Mercedes. Nový vůz se může na malajských rovinkách spolehnout na jeho výkon a také díky němu je mnohem stabilnější než loňské E22.

"Je to zcela nový vůz a ještě nás čeká hodně práce na aerodynamice. Na vývoji budeme makat celou sezónu, ale jsme rádi, že máme dobrou platformu, na které můžeme stavět. Piloti si jízdu v E23 užívají. Je to konzistentní vůz a dovolí jim jezdit na limitu. Je skvělé mít takový základ, nyní se můžeme soustředit na zlepšování rychlosti."